BURSA'da 38 yaşındaki Umut Asma, 7 ay önce boşandığı eski eşi 33 yaşındaki Elif Heyder'i üç yerinden bıçakladı. Yaralı kadını daha sonra hastanenin acil servisine bırakıp kaçan Asma, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.
Uludağ'da kış sezonunda bazı yayın kuruluşlarına fotoğraf çeken Umut Asma, 2 çocuğunun annesi olan boşandığı eşi Elif Heyder ile bir arkadaşlarının doğum gününde karşılaştı. İddiaya göre doğum günü kutlamasından sonra Umut Asma, otomobiline aldığı eski eşi Elif Heyder'le kıskançlık yüzünden tartıştı. Aralarında kavga çıkınca otomobili durduran Asma, 3 bıçak darbesiyle yaraladığı Elif Heyder'i, Yüksek İhtisas Hastanesi'nin Acil Servisi'ne bırakıp kaçtı. Umut Asma, ardından da eski eşi Heyder'in yakınlarını arayıp, kardeşlerine sahip çıkmasını istedi.
Aldığı bıçak darbeleriyle kalbi, akciğeri ve kolundan yaralanan Elif Heyder'in ameliyat ameliyat edilirken, Umut Asma da polis tarafından sabaha karşı akrabalarının evinde yakalanıp gözaltına alındı. Doktorlar Elif Heyder'in hayatı tehlikesinin sürdüğünü söyledi.
Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.