Eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı FETÖ'yü Savundu




Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında yakalanan, hakkında yakalama kararları bulunan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, "Ben Fetullah Gülen cemaatinin bir örgüt olduğunu düşünmüyorum." dedi.

POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

"Selam Tevhid" soruşturması ile Ankara merkezli "Usulsüz Dinleme" ve "VIP Dinleme" davalarında hakkında yakalama kararları bulunan Kırcılı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında polislerce gözaltına alındı.

"FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ DİYE BİR ÖRGÜT BİLMİYORUM"

Emniyetteki ifadesinde, görevde olduğu dönemlerde genellikle çeşitli istihbarat şubelerinde çalıştığını bildiren Kırcılı, Ankara Emniyet Müdürlüğü terör ve bomba şube müdürlüklerinden sorumlu il emniyet müdür yardımcılığı görevini yürüttüğünü de belirtti. "Ben Fetullahçı Terör Örgütü diye bir örgüt bilmiyorum." diyen Kırcılı, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden de tanıdığının olmadığını öne sürdü.

"DARBEYE KARŞI DURUŞUMU GÖSTERİRDİM"

Kendisini demokrasinin yanında, darbeye karşı olan biri olarak tanımlayan Kırcılı, "Gözaltında olmasam ailemle bayrağımı alıp seve seve Kızılay'a gider, darbeye karşı duruşumu gösterirdim." diye konuştu.

Bazı sorulara cevap vermeyen, daha geniş ifadeyi savcıya vermek istediğini dile getiren Kırcılı, hakkında yakalama kararı bulunduğu dönemde kiraladığı evlerde kaldığını anlattı. Kırcılı, firari olduğu dönemde emekli ikramiyesi ve maaşını kullandığını kaydetti.

"GÜLEN CEMAATİNİN ÖRGÜT OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

FETÖ ile bağının olmadığını ifade eden Kırcılı "Ben bu Fetullah Gülen cemaatinin bir örgüt olduğunu düşünmüyorum. İstihbaratçı olarak çalıştığım dönemde şiddete genelde karşı duran ve terör örgütüne karşı duran bir yapıları olduğunu gördüm" şeklinde konuştu.