SİVAS'ın Koyulhisar İlçesi'nde, kaldığı evde sobayı yakarken kıyafetleri tutuşan 66 yaşındaki Mehmet Gün öldü. Tedavi için bulunduğu İstanbul'da acı haberi alan eşi 66 yaşındaki Ayşe Gün, döndüğü köyde üzüntüden kalp krizi geçirip öldü.
Olay, Dilekli Köyü Ağılyazı Mahallesi'nde meydana geldi. Köyde eşi Mehmet Gün ile birlikte yaşayan 6 çocuk annesi Ayşe Gün, kalp rahatsızlığı nedeni ile tedavi olmak amacıyla 20 gün önce İstanbul'da bulunan çocuklarının yanına gitti. Köyde tek başına kalan ve daha önce gırtlak ameliyatı geçiren Mehmet Gün'ün İstanbul'da yaşayan oğlu babasını kontrol etmek için dün köye telefon etti. Babasının ev telefonu cevap vermeyince meraklanan oğul Talip Gün, komşuları Dursun Koçyiğit'i arayarak babasına ulaşamadığını belirterek, kontrol etmesini istedi. Eve giden Dursun Koçyiğit, kapı üzerinde anahtar olduğunu görünce kapıyı açıp içeri girdi. İçeride duman olduğunu ve yangın çıktığını farkeden Koçyiğit, yerde tutuşan kilimleri suyla söndürdü. Evin içindeki dumanın çekilmesinden sonra Mehmet Gün'ün yanmış haldeki cesedi bulundu. Olay jandarmaya haber verildi. Köyde yapılan incelemenin ardından Mehmet Gün'ün cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan ilk incelemede Gün'ün sobayı yakarken tansiyonunun düştüğü ve kıyafetlerinin alev alması üzerine kendini kurtaramadığı belirlendi.
EŞİNİN ÖLÜMÜNE KALBİ DAYANMADI
Tedavi için İstanbul'da bulunan Ayşe Gün, acı haberi alınca çocuklarıyla birlikte bu sabah köye döndü. Büyük üzüntü yaşayan Gün, evinin durumunu gördükten sonra eşine ağıt yakarak, "Ben sensiz ne yapacağım, beni de götür" diye feryat ettikten sonra fenalaşarak yere yığıldı. Kadın, yakınları tarafından Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Gün, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. Yakınları tarafından teslim alınan Ayşe Gün'ün cenazesi köyde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Çiftin çocukları büyük üzüntü yaşadı. Otopsiye gönderilen Mehmet Gün'ün cenazesinin de daha sonra eşinin yanına defnedileceği belirtildi.
Komşusunu evinde yanmış halde bulunan Dursun Koçyiğit, Mehmet Gün'ün oğlunun telefonla kendisini araması üzerine önce evin ahırını sonra da evi kontrol ettiğini belirterek, "Kapıyı açtığımda içeride duman ve alev vardı. Suyla alevleri söndürüp, kapıları açtım ve dumanın çekilmesini bekledim. Mehmet Gün, sobanın yanında yerde yatıyordu, kıyafetleri yanmıştı" dedi. Olayı ailesine haber verdikten sonra İstanbul'da bulunan eşi ve çocuklarının geldiğini anlatan Koçyiğit, Mehmet Gün'ün eşinin de üzüntüden kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini anlattı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.