BALIKESİR’in Gönen İlçesi’nde emekli öğretmen eşi 54 yaşındaki Celal Engin tarafından çamaşır ipiyle boğularak öldürülen öğretmen 51 yaşındaki Nurgül Engin, çocuklarının ve öğrencilerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşini öldürdükten sonra kendisini banyoya kilitleyip şofben gazını açarak intihar etmek isteyen Celal Engin’in tedavisi ise devam ediyor.
Gönen İlçesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü gecesi meydana gelen ve ilçede büyük üzüntüye neden olan olay, 100’üncü Yıl Mahallesi Kemal Erdem Caddesi Sedef Sokak’taki, iki çocuk sahibi Engin çiftine ait dubleks evde meydana geldi. Mehmet Akif İlköğretim Okulu’ndan sınıf öğretmenliğinden emekli olan Celal Engin, belirlenemeyen bir nedenle cinnet getirdi ve Gönen Kız Meslek Lisesi'nde Giyim, Üretim, Teknik Atölye Şefi olarak görev yapan öğretmen eşi Nurgül Engin’i uyuduğu sırada çamaşır ipiyle boğarak öldürdü. Daha sonra kendisini banyoya kilitleyen Celal Engin, şofbenin gazını açarak yaşamına son vermek istedi.
Sabah uyanan çiftin lise öğrencisi oğulları, annesinin cesedi ile karşılaşırken, babası Celal Engin’i banyoda baygın halde buldu. Haber verilmesi üzerine eve gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Gönen Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Celal Engin, durumu ağır olduğu için Balıkesir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Celal Engin'in yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ederken, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından cenazesi Gönen’e getirilen Nurgül Engin için bugün öğle vakti Çarşı Camii’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine çiftin lise öğrencisi çocukları ile Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Nurgül Engin’in öğrencileri, öğretmenleri karanfillerle uğurlarken, cenaze Gönen Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bu arada, Balıkesir’de yoğun bakımda tutulan Celal Engin’in tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı öğrenildi.