İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN’da 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Elif Ç., eşi 37 yaşındaki Erdal Ç.’yi, arkadaşı 21 yaşındaki M.B.’yi öperken yakaladı. Bu olayın ardından genç kadın boşanma davası açtı. M.B.'de, kendisine cinsel saldırı iddiasıyla Erdal Ç.'den şikayetçi oldu. İki kadının kendisine iftira attığını öne sürerek, suçsuz olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Erdal Ç., 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptrıldı. 
Olay Samsun'un İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi’nde geçen 2010 yılı Eylül ayında meydana geldi. Elektrik teknisyeni Erdal Ç., evlerinde misafir olan komşularının kızı M.B.'yi iddiaya göre "Sana bir şey diyeceğim" diyerek mutfağa götürdü. Mutfakta kapıyı kapatıp M.B.’yi dudaklarından öperken, içeriye eşi Elif Ç. girdi. Bu olayın ardından Elif Ç., 8 yıllık eşini terk ederek ailesinin yanına gitti ve ardından da boşanma davası açtı. Erdal Ç. birkaç gün sonra da gece vakti sokakta gördüğü M.B.'ye cinsel organını gösterdi. Bunun üzerine genç kız da polise giderek Erdal Ç.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Erdal Ç. hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Daha önceki celselere katılan M.B., sanığın komşuları olduğunu ve sürekli görüştüklerini söyleyerek, "Evlerinde otururken Erdal ağabey, beni mutfağa çağırıp 'sana bir şey söyleyeceğim' dedi. Ben de gittim. Konuşurken aniden beni kendine çekip duduklarımdan öpmeye çalıştı. Ben de kendisini itekledim. Bu sırada eşi içeri girince bana 'sus' işareti yaptı. Daha sonra Elif abla bana ne olduğunu sordu. Ben de anlattım. Kavga ettiler ve Elif abla evi terk etti. Bir kaç gün sonrada eşiyle ayrılmalarından beni sorumlu tutarak bana cinsel organını gösterdi" dedi. M.B. sanğın iki çocuğu olduğu için de şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.
EŞİMLE BİRLİKTE İFTİRA ATIYORLAR
Erdal Ç. ise eşi ile komşularının kızı olan M.B.’nin kendisine iftira attığını öne sürdü. M.B.’yi taciz etmediğini öne süren sanık, "Ben hırsızlık suçundan 1.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldum. Eve gidince bilgisayarda eşimin uygunsuz fotoğraflarını buldum. İnternetten fotoğraflarını başka erkeklere gönderdiğini ve beni aldattığını öğrendim. Bu yüzden tartıştık. Ama sonra barıştık. M.B.’yi sadece bir şey söylemek için mutfağa çağırdım. Kendisini öpmedim. Eşimle birlikte bana iftira atıyor. Elif benden kurtulmak istiyor. Zaten boşandık" diye konuştu. Mahkeme, genç kızın yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilemediğini belirterek, sanığa cinsel saldırı suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. 

İA(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)