Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, borcundan dolayı girdiği bunalım sonucu, yatağında uyuyan eşi 45 yaşındaki Nazan Şimşek ile kızı 15 yaşındaki Ladin Şimşek'i başına ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kuaför 41 yaşındaki Hakan Şimşek hakkında, 'yakın akrabayı tasarlayarak öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Kışla Mahallesi'ndeki DSİ TOKİ konutlarında, 19 Nisan 2014'te meydana geldi. Bir süre Şimşek Ailesi'nden haber alamayan akrabaları, 22 Nisan'da gittikleri evde kapının da kilitli olduğunu görünce, zehirlenmiş olabileceklerini düşünerek itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye merdiveniyle 6'ncı kattaki eve balkondan içeri giren itfaiyeciler ve polisler, mimar olmasına rağmen mesleğini yapmayan Nazan Şimşek ile lise 1'inci sınıf öğrencisi Ladin Şimşek'in başlarına sıkılan kurşunla öldürüldükten sonra battaniyeye sarılmış cesetleriyle karşılaştı.
Cinayet zanlısı Hakan Şimşek de, polis ekipleri tarafından baraj çamlığında yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan zanlı Şimşek, ifadesinde suçlamayı kabul etti. 2008 yılından bu yana borçlu olduğunu ve bir türlü borçlarını ödeyemediğini belirten Şimşek, "Borçlarımı ödeyemediğim için bunalıma girmiştim. Olay günü de alkol aldım. Eve geldiğimde kapıyı eşim açtı. Kızım uyuyordu. Eşimle oturup bir müddet konuştuk. Ancak tartışma olmadı. Eşim daha sonra gidip yattı. Ben biraz daha alkol aldım. Tabancayı havluya sarmıştım. Önce gittim uyumakta olan eşimi, sonra da kızımın odasına gidip bir el de ona ateş ettim. Ardından da evden çıkıp, gittim. 2 gün arkadaşımda kaldım. Ona hiçbir şey anlatmadım. Daha önce de kimseye eşimi ve kızımı öldüreceğimi söylememiştim. Derdimi kimseyle paylaşmadım, kimseye anlatmadım. Kendi kafama sıkmak için giderken yolda polisler beni yakaladı. Yaptığımdan dolayı pişmanım" dedi.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık Hakan Şimşek hakkında 'yakın akrabayı tasarlayarak öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)