İZMİR'in Bergama İlçesi'nde, kendisini Diyarbakır'da terkedip kaçan 29 yaşındaki eşi Fatma A. ile birlikte yaşadığı 51 yaşındaki Mehmet G.’yi başlarından tabancayla vurarak öldürmekten yargılanan 44 yaşındaki Bayram A. hakkında iki kez ağırlaştırmış müebbet hapis cezası istendi. Sanık Bayram A. ise suçsuz olduğunu iddia etti.
Olay, geçen yıl 3 Şubat'ta Bergama Gazipaşa Mahallesi Ay Sokak 9 numaralı evde meydana geldi. Diyarbakır’da oturan 2 çocuk annesi Fatma A., yaklaşık 2 yıl önce aile içi geçimsizlik nedeniyle çocuklarını da yanına alarak eşi Bayram A.’yı terk etti. Diyarbakır’da tanıştığı inşaat işçisi Mehmet G. ile Bergama'ya yerleşti.
Bayram A., kızı D.’nin Facebook hesabını kontrol aderek Bergama'da olduklarını tespit etti. Bayram A., çiftin oturdukları evin girişinde Mehmet G.’yi, ardından da eşini çocuklarının gözleri önünde başlarından tabancayla vurarak öldürdü. Cinayet zanlısı koca polis tarafından yakalanıp tutuklandı. Yapılan otopsi raporuna göre de ölen Fatma A.'nın 5 aylık kız çocuğuna hamile olduğu ortaya çıktı.
Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, daha önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden cezai ehnliyetinin tam olduğu raporu verilen ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Bayram A., avukatı Abdurrahman Aykut Dikenci katıldı. İlk duruşmada psikolojisi bozuk olduğu için ifade vermeyen Bayram A., ikinci celsede eşini namusunu temizlemek için öldürdüğününü söyledi.
Yapılan son duruşmada ise sanık Bayram A., yazılı savunmasını verip, suçsuz olduğunu belirtti. Duruşma savcısı, sanığın eşini ve birlikte yaşadığı adamı 'tasarlayarak öldürme' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı Abdurrahman Aykut Dikencik, mütalaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Mahkeme heyeti de duruşmayı karar için şubat ayına erteledi.