ZONGULDAK'ın Kozlu Beldesi'nde, kendisi ve çocuklarına şiddet uyguladığını iddia ettiği eşi 38 yaşındaki Muhammet Ali E.'yi boğarak öldüren 34 yaşındaki Ayşegül E.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına yapılan itiraz, üst mahkemece reddedildi.
Geçen çarşamba akşamı meydana gelen olayda Ayşegül E., eve alkollü gelerek 4 kızını ve kendisini dövdüğünü iddia ettiği özel bir şirkete ait depoda bekçilik yapan eşi Muhammet Ali E.'yi boğarak öldürdü. Olayın ardından polisi arayıp eşini öldürdüğünü söyleyen ve gözaltına alınan Ayşegül E., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece olaydan sonra polisi araması, kaçma ve delilleri karartma girişiminde bulunmaması, eylemin de 'meşru savunma ve zorunluluk hali'ni içeren TCK'nın 25'inci maddesi kapsamına girebileceği gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Cumhuriyet Savcısı, Ayşegül E.'nin serbest bırakılması kararına itiraz etti. Savcının itirazını değerlendiren 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemenin kararının yerinde olduğuna hükmetti.
Cinayetin ardından çiftin 4 çocuğunu koruma altına alan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün, tutuksuz yargılanacak Ayşegül E.'yi de korumaya aldığı öğrenildi.