BURSA’da tartıştığı eşi 53 yaşındaki Mehmet Ali Elverdi’yi, cezaevinden çıktığı gün tek bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 48 yaşındaki Maşallah Elverdi, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Osmangazi İlçesi Çırpan Mahallesi 3’üncü Sümer Sokak’ta geçen ağustos ayında meydana gelen olayda, 6 çocuk annesi Maşallah Elverdi borçları yüzünden bir hafta cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen eşi Mehmet Ali Elverdi ile iddiaya göre içki içmesi yüzünden tartıştı. Mehmet Ali Elverdi'nin sahibi olduğu kafeteryadaki tartışma kavgaya dönüşünce Maşallah Elverdi eşine bıçağı sapladı. Ağır yaralanan Mehmet Ali Elverdi, hastaneye kaldırılmak istenirken yaşamını yitirdi.
Olayın ardından gözaltına alınan ve sorgusunun ardından tutuklanan Maşallah Elverdi hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten yakın akrabayı öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandı.
“ONUN İÇİN CANIMI BİLE VERİRDİM”
Karar duruşmasında son savunmasını yapan Maşallah Elverdi, “Hiçbir zaman eşimi öldürmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Onun için canımı bile verirdim. Ben eşimi öldürmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Avukatı da sanığın suçsuz olduğunu ileri sürerek beraatını istedi.
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Maşallah Elverdi’yi 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından cinayeti tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak bu cezayı 15 yıl hapse indirdi.