Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE’de boşanmak isteyen hemşire eşi 38 yaşındaki Nurcan Dönmez'i, duruşmanın yapılmasına 12 saat kala, çalıştığı hastanenin bahçesinde öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan ve tedavisinden sonra tutuklanan 45 yaşındaki emekli polis Necip Dönmez, yargılandığı davanın 6’ncı duruşmasında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden geçtiğimiz yıl Ocak ayında emekli olan Necip Dönmez, boşanmak isteyen hemşire eşi Nurcan Dönmez’i, geçen yıl 26 Mart'ta boşanma duruşmalarına 12 saat kala çalıştığı hastanenin bahçesinde tabancayla vurarak öldürdü. Ardından da tabancayı kendi çenesinin altından ateşleyip intihar etmek isteyen Dönmez, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 38 gün tedavi görüp taburcu edildikten sonra tutuklandı. Dönmez hakkında ömür boyu hapis istemiyle eşini öldürmek suçundan Edirne 2’nci Ağır Mahkemesi’ne dava açıldı.
'ERKEKLİĞİMİ AYAKLAR ALTINA ALDI'
Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Necip Dönmez, avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmada kendisini savunan Dönmez, kronik şeker hastalığı nedeniyle cinsel olarak yetersiz olduğundan eşi Nurcan Dönmez’in ‘bana yetmiyorsun’ diyerek kızdığını ve bu nedenle tartışmalar yaşadığını anlattı. Olay akşamı eşinin yanına öldürmek için değil, sadece boşanma davasından vazgeçmesi için konuşmaya gittiğini ifade eden sanık Necip Dönmez, “Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı. Oraya beni eşim çağırdı. Ben tasarlamış olsaydım. Daha önce konuşmak için defalarca kimsenin olmadığı bir yerlerde bile görüştük. Bunu rahatlıkla yapardım. Olay o an gerçekleşen 3-5 saniyelik ya da bir dakikadan az bir zamanda ortaya çıkan bir olaydır. Konuşmak için gittiğimde eşim erkekliğimi ayaklar altına alıp, aşağılayıcı konuşmalar yaptı. Bu hususun bir erkek için ne anlama geldiğini değerlendirin. Ben bu olayın cezasını zaten vicdanen yaşıyorum. Pişmanım” dedi.
İYİ HAL İNDİRİMİ
Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, avukatların talepleri ve son savunmaların ardından davayla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme başkanı hakim Tayyip Özdurmaz, emekli polis memuru olan Necip Dönmez’e resmi nikahlı eşini kasten öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından mahkemedeki iyi halini göz önüne alan Özdurmaz cezayı ‘müebbet hapis’ cezasına indirdi. Ayrıca olayda kullanılan tabancanın ruhsatsız olması nedeniyle 10 ay hapis ve 500 lira idari para cezasına çarptırdı. Duruşmanın ardından cezaevine aracına konulan Dönmez, Edirne Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

EÖ(LK/AK) (FOTOĞRAFLI)