ADANA'da boşanma davası süren eşi 46 yaşındaki Sevgi Dinçer'i tabancayla vurarak öldüren emekli polis memuru 52 yaşındaki Cemal Dinçer, olayın bir anlık öfke yüzünden meydana geldiğini söyledi.
Olay, dün merkez Çukurova İlçesi 100'üncü Yıl Mahallesi Galip Avşar Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 2.5 yıl önce aralarındaki anlaşmazlık yüzünden emekli polis olan ve Havaalanı Taksi Durağı'nda şoförlük yapan Cemal Dinçer'e boşanma davası açan 2 çocuk annesi Sevgi Dinçer, babasından kalan eve taşınarak bir şarküteride işe başladı. Boşanma davası devam ederken, eşi tarafından rahatsız edildiği iddiasıyla bir çok kez Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi veren Sevgi Dinçer'in yolu işe giderken eşi tarafından kesildi. İkili arasındaki tartışma sürerken sinirlenen Cemal Dinçer, tabancayla eşini boğazından ve göğsünden kurşunladı. Olay sonrası yoldan geçen 31 AF 75 plakalı aracı silah zoruyla durduran Cemal Dinçer, şoförü indirip, direksiyona geçerek kaçtı. Ağır yaralanan Sevgi Dinçer ise çağrılan sağlık ekibi tarafından Özel Medline Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Sevgi Dinçer, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmadı.
2 OĞLU KORUMAYA ALINDI
Cinayet şüphelisi Cemal Dinçer'in, eşiyle arasının bozulmasına neden olduğunu ileri sürdüğü 2 oğlu ile kayınbiraderini de öldürme tehditlerinde bulunduğu için polis, bu kişileri koruma altına aldı. Ardından da bölgede çalışma başlattı.
Emekli polis memuru Cemal Dinçer'in gasp ettiği otomobil, Huzurevleri Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Ardından bu bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştıran polis, şüpheli Dinçer'i sokakta dolaşırken yakalayıp gözaltına aldı.
'KADER BÖYLEYMİŞ'
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan Cemal Dinçer, olayın bir anlık öfke sonucu meydana geldiğini söyledi. Dinçer'in, "Eşimle şiddetli geçimsizlik yaşıyorduk. 2.5 yıl önce boşanma davası açtım. Benden istediği tazminatı verecek durumum yoktu. Bu yüzden de boşamaya yanaşmıyordu. Konuşmak için yanına gittim, bana hakaret etti. Kendimi kaybettim, silahımı çekip ateşledim" dediği öğrenildi.
Alkol bağımlılığı nedeniyle tedavi gördüğü de belirtilen Cemal Dinçer, ifadesinin ardından Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Dinçer, cinayeti neden işlediğini soran gazetecilere, "Kader böyleymiş" dedi.

FK(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)