ÇORUM, () - ÇORUM'da geçen yıl Haziran ayında, tartıştığı eşini odaya kilitledikten sonra evi ateşe verdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 65 yaşındaki Ferhat Katıkçı, 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, Çorum'un merkeze bağlı Büğet Köyü'ndeki evi satıp şehir merkezine taşınmak istemeyen eşi 2 çocuk annesi 64 yaşındaki Elmas Katıkçı'yı yatak odasına kilitledikten sonra benzin döküp evi ateşe verdikten sonra kaçan Ferhat Katıkçı, jandarma tarafından yakalandı. Elmas Katıkçı komşularının yardımı ile evden çıkarılarak yanmaktan kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile de evdeki yangın söndürüldü. Ferhat Katıkçı ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkan sanık Ferhat Katıkçı, "Ben köydeki evi satıp şehir merkezine yerleşmek istedim. Eşim, karşı çıktı. Olay günü alkollüydüm. Olup biteni hatırlamıyorum. Her şeyden çok pişmanım, tahliyemi istiyorum" dedi.
Tutuklu sanık Katıkçı’ya mahkeme heyeti, 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

YÇ(MS/SS)