Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,() - EDİRNE’nin Süloğlu İlçesi’ne bağlı Tatarlar Köyü’nde kocası Harun G.’ye şiddet uyguladığı öne sürülen Seniye G.’ye Aile Mahkemesi tarafından ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında 1 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. 2 çocuğunu yanına alan 9 yıllık evli Seniye G., İstanbul’daki ailesinin yanına gitti.
2012 yılında çıkarılan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun bu kez mağdur bir erkek için uygulandı. Süloğlu İlçesi’ne bağlı Tatarlar Köyü’nde 2005 yılında evlenen 36 yaşındaki Harun ve 33 yaşındaki Seniye G. çifti, geçen pazartesi akşam yemeğinde işsizlik nedeniyle tartıştı. Seniye G., tartışma sırasında eşi Harun G.’ye "evde hayvan gibi oturuyorsun, git iş bul" diyerek elindeki kaşıkla vurup şiddet uyguladı.
Bunun üzerine Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na giden Harun G., eşinin kendisini dövdüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. Alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı talimatıyla Edirne Devlet Hastanesi’nden Harun G.’ye yüzündeki hafif yara nedeniyle ‘basit tıbbi müdahaleyle iyileşir’ raporu verildi. Savcılık başvurusu üzerine Edirne Aile Mahkemesi, Seniye G.’ye 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 1 ay evden uzaklaştırma cezası verdi.
ÇOCUKLARIYLA İSTANBUL’A GİTTİ
Kararın tebliğ edilmesinin ardından eş Seniye G., 2 yaşındaki erkek, 5 yaşındaki kız çocuklarını da yanına alarak önceki gün İstanbul’daki ailesinin yanına gitti. Evinde tek başına kalan Harun G., işsiz olduğu için eşiyle tartıştığını ve kendisine kaşıkla vurup şiddet uyguladığını söyleyerek, “2005 yılında görücü usulüyle evlendik. Uzun süredir evde tartışıyoruz. Bana ‘çalış’ diyor ama burada hayvanlarım var, onlara baktığım için başka bir iş bakmadım. Bu yüzden yemek masasında tartıştık. Daha sonra bana kaşıkla vurdu. Tartıştığımız zamanlarda bana şiddet uyguluyordu. Ben de savcıya gittim, uzun süredir bana kötü davrandığını, dövdüğünü anlattım. Aile Mahkemesi de evden uzaklaştırma cezası verdi. Eşim 2 çocuğumu da alarak İstanbul’daki ailesinin yanına gitti. Ondan boşanmak istiyorum” dedi.

EÖ,ACZ(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)