BALIKESİR’de, bir çocuk annesi 29 yaşındaki Sebahat Ertürk, kahve işleten 1 yıl önce evlendiği eşi 34 yaşındaki Osman Ertürk'ü cep telefonundan arayıp intihar edeceğini söyledikten sonra kendini iple tavana asarak yaşamına son verdi. Sebahat Ertürk’ün, yakınlarına, eşinden şiddet gördüğü yönünde yakındığı öğrenildi.
Olay, bugün saat 08.00 sıralarında 1. Sakarya Mahallesi’ndeki evde meydana geldi. Trabzon’da yaşayan ve daha önce 3 evlilik yapan Sebahat Ertürk, bir yıl önce Balıkesirli Osman Ertürk ile görücü usulü tanışıp evlendi. Önceki evliliğinden bir engelli oğlu olan Sebahat Ertürk, çocuğunu da yanına alıp yeni bir hayat kurmak üzere Balıkesir’e yerleşti. Bir süre sonra Ertürk çifti arasında, geçimsizlik başladı. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Sebahat Ertürk, iddiaya göre yakınlarına, eşinden şiddet gördüğü yönünde yakınmalarda bulundu.
Bugün eşi işyerinde olduğu sırada, cep telefonundan onu arayan Sebahat Ertürk, intihar edeceğini söyleydi. Telefonda eşini ikna etmeye çalışan Osman Ertürk, telefonun kapanmasıyla hemen eve gitti. İçeriye girdiğinde eşi Sebahat Ertürk'ün odanın tavanındaki demire iple kendini astığını fark eden Osman Ertürk, hemen sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay sırasında, Sebahat Ertürk’ün engelli oğlunun diğer odada uyuduğu öğrenildi. Eve gelen sağlık ekibi Sebahat Ertürk'ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Sebahat Ertürk'ün cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.