SAMSUN'da geçen yıl nisan ayında, internette başka erkeklerle sohbet ettiğini iddia ettiği eşi 44 yaşındaki Büşra Candan'ı 28 bıçak darbesiyle öldüren 48 yaşındaki Ahmet Candan, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi'nde geçen yıl nisan ayında meydana gelen olayda, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan Ahmet Candan 2 çocuğunun annesi, 17 yıllık eşi Birsen Candan ile internette erkeklerle sohbet edip kendisini aldattığını öne sürerek tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ahmet Candan ekmek bıçağı ile eşine vurmaya başladı. Gürültü üzerine çiftin evde bulunan oğlu 12 yaşındaki C.C. uyandı. Ahmet Candan, elindeki bıçağın kırılması üzerine başka bir bıçak alıp eşini 28 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Olayı gören C.C. koşarak yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan polis merkezine giderek yardım istedi. Eve gelen polisler kadının kanlar içindeki cansız bedenini bulurken, Ahmet Candan'ı da gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Ahmet Candan, son kez hakim karşısına çıktı. Eşinin kendisini aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açtığını söyleyen Candan, "Çocuklarımın hatırı için onu affettim. Ancak telefondan ve internetten başka bir erkekle görüşmeye devam etti. Bunun üzerine tartıştık. Onunla evleneceğini söyleyince sinirlendim. Kavga ettik. Kolumu ısırdı, o acıyla ben de onu bıçakladım. Böyle olmasını istemezdim, çok pişmanım" diye konuştu.
'SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ İHLAL' GEREKÇESİ
Mahkeme heyeti, öldürülen Büşra Candan'ın bir erkekle internetten ve telefondan görüştüğünü, sanığın kendisini ikaz etmesine rağmen görüşmelerine ısrarla devam ettiğini, bu nedenle tartıştıklarını ve olayın meydana geldiğini belirterek, sanığa ömür boyu hapis cezası verdi. Ardından da Büşra Candan'ın söz konusu davranışlarıyla sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiğini belirterek, sanığın cinayeti haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirip, cezasını önce 22 yıla, ardından da mahkemedeki iyi halini de dikkate alarak 18 yıl 4 aya indirdi.