DİYARBAKIR'da, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi bir çocuk annesi 4 haftalık hamile Deniz Binen'i 21 bıçak darbesiyle öldüren ve cinayet anında sesleri kaydeden Selam Binen, yargılandığı davada, "İlk o bana bıçak vurdu" dedi.
Diyarbakır'ın Merkez Sur İlçesi Melikahmet Caddesi Koyunlu Sokak Can Apartmanı'nda geçen Nisan ayında bir çocuk annesi 28 yaşındaki eşi Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla 21 bıçak darbesi ile öldüren temizlik işçisi eşi 25 yaşındaki Selam Binen'in yargılanmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Hazırlanan iddianamede hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Selam Binen duruşmada ilk kez ifade verdi.
Eşinin kendisini aldattığından şüphelendiği kişinin telefon numarasının, kendisine ait 'Barış ve Diyalog' isimli kitabın son sayfasında yazılı olduğunu söyleyen Selam Binen, Bu yazı eşime ait değildir. Yazının bu kişiye ait olduğunu düşünüyorum" dedi. 
Sanık Selam Binen daha sonra telefon numarası yazılı olan kitabı mahkeme başkanına sundu. Mahkeme kitabın son sayfasında yeşil kalemle yazılı olan telefon numarasını kayıtlara geçirdi.
'İNSANIN NAMUSU GİTTİKTEN SONRA HAYATTA KALMASINA GEREK YOKTUR'
Olay günü eşini bıçakla korkuttuğunu ve şüphelendiği kişinin ismini öğrenmeye çalıştığını kaydeden Selam Binen savunmasını şöyle sürdürdü:
"Odaya geçince eşim pencerenin yanında oturdu. O sırada çocuğum ağlayınca ben almak için yöneldim. Deniz pencereyi açarak 'İmdat adam öldürüyorlar' diye bağırdı. Ben kendisini pencereden çekmeye çalıştığımda, elimde bulunan bıçağı elimle birlikte tutup sol koluma vurdu. Bıçağı tekrar çekip bana vurmaya çalıştı. Bıçak damarıma denk geldiği için kolumu hissetmemeye başladım. Olayın şoku ve kan kaybı ile sonrasını hatırlamıyorum. Tek hatırladığım Diyarbakır sokaklarında ne yapacağımı bilemez halde dolaşmamdı. Bu olay nedeniyle bir kaç kez canıma kast ettim. İnsanın namusu gittikten sonra hayatta kalmasına gerek yoktur."
Duruşmada ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, Cumhuriyet Savcısı'nın esas hakkındaki görüşünü bildirmesi için dosyanın gönderilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.