KAYSERİ'de, kendisini aldattığını iddia ettiği 25 yıllık eşi Fatma B.’yi 13 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan 43 yaşındaki Osman B.'nin yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti, Osman B.'yi önce eşini öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Olayın tahrik altında olduğu anlaşıldığından ceza 7 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 6 yıl 3 ay hapse düşürüldü, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak da tahliyesine karar verildi.
Olay, 5 Nisan 2014'de Talas İlçesi'nde meydana geldi. 6 aydır işsiz olan Osman B., kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Fatma B. ile tartıştı. Fatma B., Talas Polis Merkezi Amirliği’ne giderek, eşi Osman'ın kendisini dövdüğünü öne sürüp şikayetçi oldu. 2 çocuk annesi kadın daha sonra Yıldırım Beyazıt Konaklar Mahallesi'nde oturan evli kızı K.K.’nın evine sığındı. Osman B., eşinin kendisinden şikayetçi olduğunu öğrenince, kızının evinin bulunduğu sokakta onu yanına çağırdı. Ardından eşine "Beni neden şikayet ettin" diye bağırıp, 13 yerinden bıçakladı. Osman B. tutuklanırken, kadın ise ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.
Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasında Osman B.'nin eşi Fatma B. ve gönül ilişkisi yaşadığı iddia edilen Halit Ç.'nin ifadeleri okundu. Fatma B.'nin, "25 yıllık evliyiz. 28 Şubat 2014 tarihinden beri Halit Ç. ile duygusal anlamda bir şeyler yaşadık ama ilişkiye girmedik. Sanık Osman B.'den şikayetçi değilim" dediği ifadesi okundu. Halit Ç. ise ifadesinde, "Ben evliyim ve Fatma B. ile aramızda gönül bağı yoktur" iddiasında bulundu.
Sanık Osman B. ise "Cezaevi şartlarına dayanamıyorum artık, kendimi öldüreceğim.  Boşansın benden. Bir baba olarak çocuklarımın yüzüne bakamıyorum. Başkasının namusu ile oynayan o adamdan şikayetçiyim. Bir aile dağıldı, bunalıma girdim. Dayanacak gücüm kalmadı. Vereceğiniz her karara razıyım. Bu ekmek değil, su değil, bu namus efendim" diye konuştu.
Karar arasında sanığın iki kızı, babalarına sarılıp ağladı. Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu, sanık Osman B.'ye olay teşebbüste kaldığı için 15 yıl, tahrik altında olduğu anlaşıldığından 7 yıl, duruşmadaki iyi hali nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak sanığın tahliyesine karar verdi. Bu karar ile sanığın yakınları  sevinç yaşadı.

DÖ(OE/SS)