İZMİT'te geçtiğimiz Ocak ayında, girdiği bunalım sonucu eşi ve biri bir buçuk aylık üç çocuğunu uykularında bıçaklayarak ve boğarak öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Ramazan Geniş,  bugünkü duruşmada tahliyesini istedi. 
Kocatepe mahallesi 64 sokakta meydana gelen olayda, 15 bin liralık borcu nedeniyle cinnet geçirdiği öne sürülen Ramazan Geniş; eşi Aysel, çocukları 7 yaşındaki Gökdeniz, 5 yaşındaki Görkem ve 1.5 aylık Aysima'yı bıçaklayarak ve boğarak öldürmüştü. Cinayetten iki gün sonra evlerinin yakınında otomobilde uyurken yakalanan Ramazan Geniş, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.  
Davanın bugün devam edilen duruşmasına tutuklu sanık Ramazan Geniş, avukatı Serap Salı, öldürülen Aysel Geniş'in babası Salih Aysu da katıldı. Duruşmada, ölenlerin kesin ölüm nedenleri ve sağlık kontrolüne gönderilen Ramazan Geniş'in cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin yazıların gelmediği belirtildi. Sanık Geniş'in
avukatı Salı, "Müvekkilim en başından bu yana samimi ikrarlarda bulunmuştur. Yattığı süre de göz önüne alındığında tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum" derken, Ramazan Geniş de tahliyesini talep etti. Mahkeme talepleri reddederken, duruşma Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek yazıların beklenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.