KONYA'da 2 yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davası süren eşi 60 yaşındaki Ahmet Bodur tarafından sokak ortasında 5 kurşunla öldürün 50 yaşındaki Ayşe Bodur'un, sürekli şiddet gördüğü iddia edildi. Ayşe Bodur'un kardeşi İbrahim Çakmak, ''Ablam eniştemden sürekli şiddet görüyordu. Yaklaşık 3 yıl önce hastaneye kaldırılmıştı. Ziyaret gittiğimde yüzünde ve vücudunda morarma vardı. Sorduğumda ablam bana 'İnek tepti' diye cevap verip, gördüğü şiddeti gizlemişti'' dedi.
Otellerde görev yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Bodur, geçen perşembe günü 2 yıldır ayrı yaşadığı, boşanma ve hakkında açılan 70'er bin liralık maddi ve manevi tazminat davası süren 30 yıllık ikinci eşi Ayşe Bodur'u, merkez Karatay İlçesi Karaman Yolu'nda sokak ortasında tabancayla ateş ederek öldürdü.
Eşini öldürdükten sonra bisikletiyle kaçtığı evde yakalanan ve polise ''Yolda karşılaştık. Elini çantasına götürmek istedi. Ben de beni vuracak sanıp, vurdum'' diyerek kendini savunan Ahmet Bodur, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
YEDİĞİ DAYAĞI 'İNEK TEPTİ' DİYE SAKLAMIŞ
Öldürülen Ayşe Bodur'un kardeşi İbrahim Çakmak, ablasının, eniştesinden sürekli şiddet gördüğünü öne sürdü. Ablasının, yediği dayakları da gizlediğini belirten Çakmak, şunları söyledi:
''Eniştem, ablama sürekli iftira atıyordu. 'Bu çocuklar benden değil' diyordu. Ben ablama gel seni evime götüreyim, derdim. O bana 'çocuklarım küçük onları büyüteyim ondan sonra' derdi. Sık sık evine ziyarete gittiğimde vücudunda ve yüzünde hep morluklarla bulurdum. Yaklaşık 3 yıl önce hastaneye kaldırılmıştı. Ziyaret gittiğimde yüzünde ve vücudunda morarma vardı. Sorduğumda ablam bana 'İnek tepti' diye cevap verip, gördüğü şiddeti gizlemişti. Ablamı sürekli döverdi. Kaç kez polis karakoluna gidip şikayette bulundu, ama bir sonuç alınmadı."
Ablası Ayşe Bodur'un, 70'er bin liralık madde ve manevi tazminat davası açmasının ardından eniştesi Ahmet Bodur'un sürekli tehdit ettiğini iddia eden İbrahim Çakmak, ''Akrabaları aracılığıyla 'Onları vuracağım, öldüreceğim. Gelsinler bu davadan vazgeçsinler' diye ablamı tehdit ediyordu. Yine akrabalarından öğrendiğim kadarıyla eniştem Ahmet Bodur, ölen ilk eşi Fatma Bodur'u, doğumdan kısa bir süre sonra dövdüğü ve kadının kan kaybından öldüğünü söylediler'' diye konuştu.
''BABAM, ANNEMİN ÜZERİNE İŞEDİ''
Annesi, babası tarafından öldürülen 22 yaşındaki Uzman çavuş Hacı Bodur da, ''Evde hiç huzurumuz yoktu. Her gün kavga ediyorduk. Bir gün annem uyuduğu sırada babam, yanına gelerek üzerine işedi. Annem neye uğradığını şaşırıp tepki gösterince de babam gülerek 'Şaka olsun diye yaptım, eğleniyoruz işte' dedi'' iddiasında bulundu.

HD(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)