SURİYE Başkonsolosluğu önünde bir grup aktivist Beşar Esat rejimini protesto etti.

Teşvikiye’deki Suriye Başkonsolosluğu’nun önünde düzenlenen gösteriye katılan Suriyeli yazar, Yasin El Hac Salih tercüman aracılığı ile yaptığı konuşmada, “Büyük ihtimalle Şam’da işkence altında öldürülmüş 11 bin kişinin fotoğraflarını gördünüz. Bu devrimin başlangıcından, 2013 Ağustos ayına kadar olan sürede oldu. Biz işkence altında öldürülmüş şehitlerin sayısının 4 bin olduğunu düşünüyorduk. Şu anda Suriye’de 2.5 milyon insan kuşatma altında ve açlıktan ölüyor” dedi.

Topluluk, “Katil Esad hesap verecek”, “Suriye halkı yalnız değildir” diye slogan attı.

Basın açıklamasını okuyan Ozan Tekin, “Suriyeliler, 40 yıllık diktaya karşı özgürlük, haysiyet, demokrasi ve sosyal adalet için ayaklanmışlardı. Deraa’da başlayıp, diğer bölgelere yayılan gösterilere karşı devlet güçleri şiddet uyguladı. Suriye nüfusunun yaklaşık beşte biri 4 milyonu aşkın insan katliamlardan ve işkencelerden kaçarak komşu ülkelere sığındı. Ülkenin yarısı 11 milyon kişi evinden oldu. Yüz binlerce Suriyeli Türkiye’de mülteci statüsü olmadan sefalet ve yoksulluk içinde yaşıyor. Hiçbir diktatörlük, baskıyla, katliamlarla sonsuza dek ayakta kalamaz” diye konuştu.

Açıklama sonrası bazı aktivistler taşıdıkları dövizleri başkonsolosluk binasının kapısına bıraktı. Protesto gösterisi olaysız bitti.