SAMSUN'da kendisini döven eşi 41 yaşındaki Ramazan Tepe'yi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan 26 yaşındaki Nehir Tepe, ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayın kazayla meydana geldiğini ileri süren sanık Nehir Tepe, "İlk kavgada nasıl boşanma kararı aldın" diye soran hakime, "Bu devirde hayvanlar bile dövülmüyor. Beni dövmesini kaldıramadım. İnsanın sevdiği birinden dayak yemesi çok kötü bir şey" diye cevap verdi.
Samsun'un Atakum İlçesi'nde 1 yıl önce evlendiği Ramazan Tepe'yi geçen yıl Kasım ayında, tartışırken bıçaklayarak öldüren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu bilgisayar bölümü son sınıf öğrencisi Nehir Tepe, önce nefsi müdafa denilerek nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Ardından da soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının itirazı üzerine 2 gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan sanık Tepe, bir yıllık evli oldukları ve çocuklarının bulunmadığını söyledi. Her ikisinin de ikinci evliliği olduğunu dile getiren Nehir Tepe, mutlu bir aile olduklarını belirtti.
KIZ ARKADAŞLARIMLA BİLE GÖRÜŞTÜRMÜYORDU
Bir yıllık evliliklerinde eşiyle küçük tartışmaları oldğunu anlatan Nehir Tepe, "Eşim çok kıskançtı. Tek başıma sokağa çıkmama, arkadaşlarımla gezmeme bile izin vemiyordu. Her şeyi birlikte yapıyorduk. Onun temizlik firmasında da birlikte çalışıyorduk. Ama buna rağmen huzurlu ve mutlu bir evliliğimiz vardı. Olay günü akşam yemeğinden sonra kendisi alkol alırken benim cep telefonumu inceliyordu. Okuldan bir bayan arkadaşımla görüşüp ders notlarını istemiştim. Onu görünce sinirlendi ve bir daha onunla görüşmememi söyledi. Bende onun iyi bir kız olduğunu söyleyince, ben üniversiteli kızları tanırım hepsi o.... onların. Onlarla görüşmeni istemiyorum diye bağırdı. Bana tokat attı. Sakin olmasını isteyerek olayı kapatmaya çalıştım. Hatta film izlemeye başladık ama o hala söyleniyordu. Boğazıma sarılıp 'seni öldürürüm' diye bağırdı. Bende onu itekledim yere düştü. Kalkınca beni tekme tokat dövdü. Bende ablamı arayıp bana uçak bileti almasını ve İstanbul'a geleceğimi, Ramazan'dan boşanacağımı söyledim" dedi.
KAZAYLA MEYDANA GELDİ
Eşi kendisini tekme tokat döverken mutfağa kaçtığını anlatan Nehir Tepe, şöyle devam etti:
"Bir süre sonra elinde tabancayla arkamdan geldi. Tabancayı kafama dayayarak 'Seni öldürürüm. Beni terk edemezsin' dedi. Silahı kafama dayayarak başımı mutfak tezgahına doğru bastırdı. Bu sırada tezgahın üzerindeki bıçaklar düştü. Bende onu itekleyip bir tane bıçağı aldım. Karnıma dayadım. 'Beni öldürmezsen ben kendimi öldüreceğim, beni dövmeni istemiyorum' dedim. Elinde silahla üzerime doğru bir kere daha yürüdü. Bu sırada acıyla bağırdı. Şaka yapıyor sandım. Hatta 'rol yapma' dedim. Ama uzaklaşınca yaralandığını gördüm. Düşmesin diye tutup yere yatırdım. Yarasına tampon yaparken polisi ve ambulansı aradım. Kazayla meydana gelen bir olay ve çok pişmanım." 
BU DEVİRDE HAYVANLAR BİLE DÖVÜLMÜYOR
Sanık Tepe savunmasını tamamladıktan sonra mahkeme başkanı hakim, "1 yıllık evlisiniz. Mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz. Ancak ilk tartışmanızda veya kavganızda boşanmaya nasıl karar veriyorsun" diye sorunca, Nehir Tepe, "Bu devirde hayvanlar bile dövülmüyor. Beni dövmesini kaldıramadım ve o an ayrılmaya karar verdim. İnsanın sevdiği birinden dayak yemesi çok kötü bir şey" diye cevap verdi. Duruşmaya katılan Ramazan Tepe'nin yakınları ise sanığın olayı bilinçli olarak işlediğini dile getirerek cezalandırılmasını talep etti. Duruşma gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.