ERZURUM Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci Gezi olayları sırasında başından yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için oturma eylemi düzenledi.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek biraraya gelen yaklaşık 100 üniversite öğrencisi Havuzbaşı semtinde Atatürk anıtı önünde oturma eylemi yaptı. 'Uyan Berkin okula geç kalacaksın', 'Bir sürü çocuğu öldürdüler', Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk', 'Bu senin değil ülkemin ayıbı', 14 yaşında vurdunuz, 15 yaşında komadaydı, 16 kiloda öldü', 'Lafa değil cinayete bakarım', yazılı pankart taşıyan öğrenciler Gezi olayları sırasında ölenlerin ismini okuyarak yoklama yaptılar. Öğrenciler daha sonra Berkin Elvan için dilek balonu yakarak uçurdular. Öğrenciler yaptığı basın açıklamasına şunları söyledi:

"Ateş düştüğü yeri yakar. Bizleri susturmaya çalışanlar sizin kardeşiniz, çocuğunuz, sevdiğiniz sadece bağımsız bir Türkiye istedi diye öldürülse susar mıydınız? Vatanını, milletini seven, bağımsızlık savaşı vermiş ve uğurda şehit olmuş aziz vatan evlatlarına nasıl saygı gösteriliyorsa aynı mücadele içinde olan Berkin'e de saygı gösterilmelidir. Berkin bunu hakediyor. Bağımsızlık mücadelesi için ölümü göze alan Berkin'mi yoksa onu insan haklarını gasp ederek öldüren katil ve onu savunanlar mı daha haklı kormak istiyoruz? Berkin Elvan ölümsüzdür. Berkin Elvan gönlümüzün en derininde her zaman yaşayacaktır."

NK(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)