Kerim BURUCU/ ERZURUM, () - DİYARBAKIR'da 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkten bayrağın indirilmesini tepki gösteren ülkücüler protesto yürüyüşü yaptı.
Atatürk Üniversitesi önünden ve diğer semtlerden bugün saat 18.00'de hareket eden ülkücüler, merkez Yakutiye ilçesindeki Kent Meydanında toplandı. Yaklaşık 300 kişilik grup büyük boy Türk Bayrağı açarak, slogan atarak Atatürk Heykelinin bulunduğu Havuzbaşı semtine geçtiler. Burada Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Kırmacı, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesini olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür."
Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı söyleyen grup, tekrar Kent Meydanına yürüdü. Dağılmak istemeyen Ülkücülere MHP İl Başkanı Zekai Kaya, polis otosundan megafonla seslendi. Zekia Kaya, "Hiç kimse merak etmesin Türk bayrağı yere düşmez. Şimdi ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hep birlikte dağılalım. Polis bizim polisimiz, Türk milletinin polisi. Kardeş kavgasına meydan vermeden dağılıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene" dedi. Bunun üzerine ükkücü grup dağıldı.

KB(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)