ATATÜRK Üniversitesi'nde dün iki karşıt grup arasında yaşanan gerginliğin ardından ülkücü görüşteki öğrenciler bugün kampusta 'Bayrak yürüyüşü' düzenledi. Öğrenciler, olayların olduğu Güzel Sanatlar Fakültesi önünde Abdullah Öcalan'ın başörtülü maketini yaktı.
Atatürk Üniversitesi yerleşkesi içindeki Gençlik ve Bilim Anıtı önünde bugün saat 14.00'te toplanan yaklaşık 300 kişilik ülkücü görüşteki öğrenci grubu, geniş güvenlik önlemi altında Türk Bayrağı ile yürüyüş yaptı. 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Dişe diş kana kan intikam intikam' sloganları atan öğrenciler yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Güzel Sanatlar Fakültesi önüne geldi. Burada göstericiler adına bir basın açıklaması yapan Hakan Serdar Er, "Bazı çevreler ülkücüleri bu olayın içine çekmeye çalışarak bizleri Kürt kardeşlerimizme karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Kimse unutmasın ki ülküceler komploya gelmeyecek. Bizlerin var olduğu yerde bölücülerin olmasına izin vermeyeceğiz. Zalimlere karşı bir olacağız. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından ülküceler Abdullah Öcalan'ın başörtülü maketini ateşe verdi. Grup ülkücü yeminini hep bir ağızdan okuyarak Türk Bayrağı eşliğinde üniversiteye doğru yürüdü ve daha sonra sessizce dağıldı. ZK(KS/AA)(FOTOĞRAFLI)