ERZURUM'da, 75 yaşındaki Mevlüt Sağlam'ın Gezi Parkı olaylarındaki ölümlerden sorumlu olduklarının iddia edip suç duyurusunda bulunduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında 'ölüme sebebiyet verme' suçundan başlatılan soruşturmaya Cumhuriyet Başsavcılığı 'takipsizlik' kararı verdi.
Merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Şükrüpaşa Mahallesi'nde oturan Mevlüt Yalçın, 24 Şubat 2014 günü Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gezi Parkı eylemlerinde gençlerin ölümlerinden sorumlusu olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'yi gösteren Yalçın dilekçesinde, "Gezi olaylarında ölen kişilerin sorumluları ismi geçen parti başkanlarıdır. Kendim bir vatandaş olarak bu olayın en ince ayrıntısını araştırıp ve bu şahıslarında elinin olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Hal böyleyken de bu konu hakkında gerekli soruşturmanın yapılması için iş bu dilekçeyi verme zorunluluğu hasıl olmuştur" diye yazdı.
Mevlüt Yalçın'ın şikayet başvurusu üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı başvuru sahibinin beyanı dışında şikayet edilenler hakkında dava açmaya yetecek delil bulunmadığı için konu hakkında 'takipsizlik' kararı verdi.

HP(KS/SS)