ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, ülkü ocakları üyeleri ile bir grup üniversite öğrencisi, Uludere olayının 2'nci yıldönümünde, ölen 34 kişi için ilçede anma programı düzenlenmesine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
Karadeniz Ereğli Ülkü Ocakları ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerince Atatürk Anıtı'nda düzenlenen eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde Türk bayrağı açan kalabalık, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Kahrolsun PKK, kahrolsun faşizm' ve 'Bozkurtlar burada çakallar nerede' sloganları attı.
Basın açıklamasını okuyan Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencisi Ömer Altan, hafta sonu gerçekleştirilen ve olayın aydınlatılamamasının da protesto edildiği anma programının üzücü ve tehlikeli olduğunu savundu. Altan, şöyle konuştu:
"Cumhuriyetimizi kuran büyük Türk milliyetçisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin bulunduğu bu alanda bölücü terör örgütü sempazitanı, bazı fakülte öğrencilerinin de içerisinde bulunduğu bir grup tarafından Uludere'de kaçakçılık yaparken ölenleri anma adı altında devletimize ve güvenlik güçlerimize karşı kin kusulmuş ve ilçemizde bölücü bir oyun sergilenmiştir. Bu vahim olay bizlerin de içerisinde bulunduğu vatansever öğretmen kadrolarının yetiştiği fakültemizin ve dolayısıyla da Ereğlimizin ismini lekelemiş, ilçemiz insanını da yaralamıştır. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak bizler Üniversitemizde bu gibi bölücü yapıların olmasına ve palazlanmasına fırsat vermeyeceğimizi, ilçe halkımızın da desteği ile bunlara karşı her türlü demokratik mücadelemizi vereceğimizi söylemek isteriz." Kalabalık, bir süre slogan atarak dağıldı.