İKİNCİ MİNİBÜS YARALILARA VE SAĞLIK GÖREVLİLERİNE ÇARPTI
Hacılar İlçesi Mezarlık mevkisinde meydana gelen kazada yaralanan 26 kişiden sağlık durumu ağır olan 3 yaralı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürülüp tedaviye alındı. Kazada ölen 9 kişinin cenazesi de aynı hastanenin morguna konuldu.
Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre kazanın nasıl meydana geldiği belli oldu. İddiaya göre Erciyes Dağı Tekir Yaylası'ndan inişe geçen Durmuş Ozan yönetimindeki 51 AR 105 plakalı midibüs, sürekli frene basıldığı için balataları ısındı. Balatalar ısı nedeniyle şişince fren sisteminin tutmadığı öne sürüldü. Sürücü Ozan, aracın frenlerinin bozulduğunu anlayınca Hacılar İlçesi Mezarlık mevkisindeki evin duvarının yanı başındaki elektrik direğine çarparak durdurdu. İçinde 35 yolcu bulunan, direğe çarparak duran minibüsten yaralı olarak kurtulan öğrencilere ve sağlık görevlilerini getiren ambulansın sürücüsü İbrahim Soytaş'a da arkadan gelen yine Niğdeli öğrencileri taşıyan Adem Akpınar yönetimindeki 51 HV 762 plakalı minibüs çarptı. Katliam gibi kazada öğrencilerin bazılarının ezilerek öldüğü belirlendi.
Yapılan araştırmada freni tutmayan 51 AR 105 plakalı midibüsün iki yıldan beri araç muayenesinin yapılmadığı ortaya çıktı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur ile Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da olay yeri ve yaralıların tedavi gördğü hastanelere giderek yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. ERÜ Tıp Fakültesi hastanesi morguna konulan 9 cenazenin otopsi yapıldıktan sonra Niğde’ye gönderileceği bildirildi.

OE (OE/RT)