YARALI SAYISI 12 OLDU
Erbaa ilçesinde Ertuğrul Gazi Mahallesi, İstasyon Caddesi'ndeki bir binanın giriş katında faaliyet gösteren İsmail Gök'e ait çeyiz dükkanının bodrum katında meydana gelen patlama sonrası belediye ekipleri dükkan önünde temizlik çalışması başlattı. Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan bazı binaların camları kırılırken, iş yerleri de zarar gördü. Olay yerine gelerek çalışmaları inceleyen Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, başlangıçta doğalgaz patlaması sanıldığını, ama binada doğalgaz bulunmadığının belirlendiğini belirterek, "Geldiğimizde burada bir patlama olmuş her taraf bu hale gelmişti. Şu an için net bilgi olmamakla beraber alt bodrumda olan bir maddenin patlamasıyla yangın çıkıyor ve basınçla beraber bir patlama gerçekleşiyor. Ama binada doğalgaz yok. Tüp patlaması mı yoksa altta kimyasal madde patlaması mı inceleme sonucunda ne olduğunu bizde anlayacağız" dedi.
Bu arada patlamanın yaşandığı binanın karşısındaki apartmanın ikinci katında oturan emekli öğretmen Kadriye Gürel, patlama sonrası binanın camlarının kırıldığını söyleyerek evlerinin içerisine fırlayan taş parçasını gösterdi.
3 KİŞİNİN SAĞLIK DURUMU AĞIR 
Patlamada yaralanan 12 kişinin isimleri de belirlendi. Yaralıların isimleri şöyle: İsmail Gök (39), Rabia Gök (39), Elif Gök (12), Gülbahar Eren (39), Ersan Sefa Can (6), Mustafa Kaan Can (8), Güler Caba (55), Kadriye Dalay (29), Fahri Şenel, Dürdane Özdemir (56), Sudenaz Erer (9), Dursun Çat (79).
Yaralılardan durumları ağır olan Rabiye Gök, Fahri Şenel ve İsmail Gök Erbaa Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahale sonrası Tokat'a sevk edildi. Diğer yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Patlamayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI