Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - İZMİT'te 17 Ağustos Marmara depreminde enkazdan sağ kurtarılan öğretmen Serdar Güneş, Zonguldak'ta görev yaptığı Karaelmas Ortaokulu'nda öğrencilerin olası bir depreme karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla deprem tatbikatı düzenlenmesine öncülük etti.
Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen deprem tatbikatında senaryo  gereği alarmın ardından öğrenciler binayı boşalttı. Gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, 3 katlı okulun ikinci katında mahsur kalan bir öğrenciyi sedye ile pencereden halat yardımıyla dışarıya çıkardı. Birinci kattaki bir öğrenci ise AFAD'da görevli 2.5 yaşındaki 'Afet' adlı köpek tarafından bulundu. Tatbikatın son bölümünde 'Afet', öğrencilere küçük bir gösteri de yaptı. Komutlarla AFAD görevlisinin üzerinden atlayıp, topla oynayan 'Afet'i öğrenciler ilgiyle izledi.
Karaelmas Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü danışman öğretmeni de olan görsel sanatlar öğretmeni Serdar Güneş, 17 Ağustos 1999 depreminde eşiyle enkaz altında kaldıklarını ve sabaha karşı sağ olarak kurtarıldıklarını söyledi. Öğrencilerin de olası bir depreme karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla tatbikat düzenlediklerini belirten Güneş, "Yaşayarak edindiğim tücrübeyi aslında öğrencilere anlatmak istedim. Yaşanabilecek afetlerde nasıl davranılması gerektiğini göstermekti amacımız" dedi.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)