ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer'in otomobili dün gece kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek yakıldı.
Silopi'nin Dicle Mahallesi 1003 sokakta bulunan Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği önünde park halinde bulunan dernek başkanı Abdullah Süer’e ait 60 HK 026 plakalı araç dün gece motosikletli 2 kişi tarafından benzin dökülerek yakıldı. İki saldırgan beraberinde getirdikleri benzin bidonunu aracın üzerine döktükten sonra ateşe verdi. Olayı gerçekleştirdikten sonra şüpheliler olay yerinden motosikletle hızla kaçtı.
Olay esnasında dernek binasında bulunan Abdullah Süer, aracının yandığını görünce yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Süer’e vatandaşlarda yardım etti. Uzun uğraşlar sonucu yangın söndürülürken, araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen polis araçta ve çevresinde delil aradı. Kaçan saldırganların yakalanması için polis çalışma başlatırken, saldırıda maddi hasarın oluştuğu araç başka bir araca bağlanarak otoparka çekildi.
Dernek binasında açıklamada bulunan Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer, “Dernek binasında oturduğumuz sırada motosikletli 2 kişi otomobilime benzin döküp yaktı. Engelliler haftasında aracımızı yakan bu insanları kınıyorum. Engelli derneği başkanına bu yapılmamalıydı. Bizler engelliyiz. Bunlar engelli insanlara bunu yapıyorsa diğer insanlara neler neler yapar. Bu insanlık dışı bir davranıştır. Bu yapılacak bir davranış değildir. Bize karşı bir kinin varsa gel yüzümüze söyle. Araç yakmakla dükkan yakmakla bir yere varamazsınız" dedi.

MSY(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)