Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gümüşlük Beldesi’nde, 2’si öğrenci, 3 kişinin, 14 yaşındaki zihinsel engelli kız ortaokul öğrencisi E.S.’ye taciz ve tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanmalarına itiraz edildi. Öte yandan, E.S.’nin sağlık kontrolünden geçirildiği Bodrum Devlet Hastanesi’nden verilen raporda, kızlık zarının bozulmadığı ve sperme rastlanmadığı belirtildi.
Ortaokul öğrencisi zihinsel engelli E.S.'nin son zamanlarda okulda sık sık midesinin bulanması ve kusması üzerine öğretmenleri genç kızla konuştu. E.S., öğretmenlerine üç kişinin tecavüzüne uğradığını anlattı. Okul yönetiminin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine E.S.’nin ifadesine başvuruldu. E.S., ailesinin yanında psikologlar eşliğinde verdiği ifadesinde, “Okuldan arkadaşım olan kişiler beni kandırıp, her gün bir samanlık gibi ahıra götürdü. Burada tehdit edip, korkutup, sırayla tecavüz ettiler. Bu işi günlerce, defalarca yaptılar” dedi.
KIZLIK ZARI BOZULMAMIŞ
E.S.’ye sağlık kontrolünden geçirildiği Bodrum Devlet Hastanesi’nden verilen raporda ise kızlık zarının bozulmadığı ve sperme rastlanmadığı belirtildi. İfadelerden yola çıkan jandarma, aynı okulda öğrenci olan her ikisi de 14 yaşındaki S.Ö. ve E.O. ile bir kahvede çalışan 17 yaşındaki S.U.’nun da aralarında bulunan 5 kişiyi gözaltına aldı. S.Ö., E.O. ve S.U. tutuklanırken, diğer iki şüpheli serbest kaldı.
TUTUKLULUĞA İTİRAZ
Tecavüz iddiasıyla tutuklanan 3 kişinin avukatı Gülcan Vatandaş, müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz ettiklerini belirtip, “E.S.'nin savcılığa verdiği ifadede, üç kişi tarafından tecavüz edildiği, tehdit edildiği ve okulda hamile olduğuna dair ibareler yer alınca, başlatılan soruşturmada 2’si öğrenci, 14 yaşında; birisi 17 yaşında üç kişi cinsel istismar suçlarından tutuklandı. Ancak hastaneden verilen raporda kızlık zarının bozulmadığı belirtildi. Ancak kesin rapor tam teşekküllü Adli Tıp Kurumu’ndan verilecek. Çocuklar verdikleri ifadelerde tacizi belirtiyorlar ama cinsel ilişkiye girdiklerini kabul etmediler” dedi.
Bodrum’da tepkilere neden olayın ardından İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Geç de yaptığı yazılı açıklamada, zihinsel engelli E.S.’nin iki ay boyunca tecavüze uğradığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtip, “Öğrenci de tecavüz bulgusuna rastlanmadığı adli tıp raporu ile sabit” ifadelerini kullandı.

YA(İÖ/CK)