Ali AKSOYER/İSTANBUL() KAĞITHANE’de zihinsel engelli 15 yaşındaki C.D.’nin üzerine tiner dökerek yaktıkları iddiasıyla aranan 2 kişi polis tarafından yakalandı. 14 yaşındaki bir şüpheli serbest kalırken 26 yaşındaki şüpheli  B.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelinin tiner bağımlısı olduğu, hırsızlık ve yaralama suçlarından polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.

HURDA KAMYONETİN İÇİNDE YAKMIŞLARDI

Kâğıthane, Hamidiye Mahallesi'nde geçen hafta içinde meydana gelen olayda zihinsel engelli C.D.’nin anne ve babası çocuklarına zorla hırsızlık yaptırmak isteyen iki kişiden şikayetçi olmuştu. Polis tarafından yakalanan şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İddiaya göre, serbest kalan şüpheliler bir süre sonra yolda gördükleri C.D.’yi kandırarak götürdükleri bir ıssız sokakta hurda bir kamyonetin içine sokarak üzerine tiner dökerek yakmıştı. Yaralı halde evine dönen C.D. kaldırıldığı hastanede tedaviye alınmıştı.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada daha önce olayı gerçekleştiren 14 yaşındaki tiner bağımlısı şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheli polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından yaşı küçük olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

ESKİ SABIKALI ÇIKTILAR

Polis tarafından zihinsel özürlü C.D.’yi ateşe veren kişi olarak aranan 26 yaşındaki B.G.’nin ise önceki gün gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheli B.G.’nin de tiner bağımlısı olduğu ve hırsızlık ile yaralama suçlarından polise geliş kaydı bulunduğu belirtildi.

“O BİZİM ARKADAŞIMIZDI”

Poliste verdiği ifadesinde tiner dökerek ateş verdiği 15 yaşındaki C.D.’nin arkadaşı olduğunu söyleyen B.G., “Aramızda bir husumet olmuştu. Olay günü kafamız oldukça iyiydi. Hurda kamyonetin içinde otururken birden kendimi kaybettim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum.” dediği belirtildi.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından adliyeye çıkarılan şüpheli B.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(BB)