Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA (Balıkesir) ()-BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde dün akşam otomobilin çarptığı 2 yaşındaki Nebile Çağıl, kaldırıldığı hastanede öldü. Küçük çocuğun Bandırma Açık Cezaevi'nde yatmakta olan babası Cihan Çağıl, kızın cenaze törenine katılmak üzere özel izinle evine geldi. Kızının ölümünden sonra iki çocuğuna sarılan Harbiye Çağıl'ın ağıtları, çevredekileri gözyaşlarına boğdu.
Bandırma'nın 100'üncü Yıl Mahallesi'nde, dün akşam  plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir otomobil, evinin önünde oynayan Nebile Çağıl adlı çocuğa çarpıp kaçtı. Kazadan uzun bir süre sonra mahalle sakinleri tarafından yol kenarında yaralı bulunan Nebile, ambulansla kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirdi. Nebile Çağıl'ın cesedi, daha sonra otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
CEZAEVİNDEN İZİN ALIP CENAZEYE KATILDI
Eşi Cihan Çağıl darp suçundan Bandırma Açık Cezaevi'nde yatan Harbiye Çağıl, kızının ölüm haberini öğrenince, hayatta kalan iki çocuğuna sarılıp, dakikalarca gözyaşı döküp ağıtlar yaktı. Acı haberi cezaevinde öğrenen Cihan Çağıl ise cezaevi idaresinin verdiği izin ile cenaze törenine katılmak üzere evlerine geldi. Mahallerinin Bandırma'nın çıkışında olduğunu söyleyen Cihan Çağıl, "Sürücü yavruma çarptıktan sonra onu hastaneye getirmiş olsa belki de Nebile yaşayacaktı. Ama o kızımı ölüme terk etti. Kazadan bir süre sonra tesadüfen görülen yavrum hastaneye kaldırıldıysa da kurtarılamadı. Cezaevinde yatan bir mahkum için en acı izin bu olmalı" dedi.
Kazayla ilgili soruşturmaya Bandırma Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Polis, kaza yapan otomobilin plakasını ve sürücüsünü araştırıyor.

EÖ-(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)