İSTANBUL Emniyet Müdürü Selami Altınok, (Gazetecilerin emniyet binalarına girişinin yasaklanması) Böyle bir yasaklama söz konusu değil. Sadece emniyet binalarındaki basın odalarının kaldırılması söz konusuydu" dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen tiyatro etkinliğine katıldı ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Selami Altınok, emniyet müdürlüklerine basın mensuplarının girişinin yasaklandığı şeklindeki bilginin yanlış olduğunu söyledi.
Altınok, "Böyle bir yasaklama söz konusu değil. Emniyet Genel Müdürlüğünün genelgesi de o manada değildi. Sadece emniyet binalarındaki basın odalarının kaldırılması söz konusuydu. Emniyete girişin yasaklanması söz konusu değil. Müsaade alındığı takdirde bütün basın mensupları ilgili birimlerden bilgi alıp; gerekli haberi yapabilirler" dedi.
Selami Altınok bu konuda birkaç gün içinde rahatlamanın yaşanacağını da sözlerine ekledi. İzmir'in ardından İstanbul'da da operasyon olduğu bilgisini yalanlayan Altınok, “Benimle alakalı değil. Bizimle alakalı olmayan bir şeyi bize sormayın" diye konuştu.