MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Emlak Müşavirleri Derneği Başkanlığı görevini de yürüten emlakçı Enver Fidanoğlu'nun dikkati, 10 milyon TL'lik dolandırıcılık olayını ortaya çıkarttı. Polisle işbirliği yapan Fidanoğlu, başkalarının adına sahte vekaletname düzenleyerek emlak dolandırıcılığı yapmak isteyen 3 kişiyi yakalattı.
Geçen aylarda Tarsus Emlak Müşavirleri Derneği'ne gelen Mesut Gökhan, Mehmet Akbayır ve Mehmet Şensal Akkaya, Başkan Enver Fidanoğlu'na kendilerini Ramazanoğulları Ailesi'nin mensubu olarak tanıttı. Fidanoğlu ile bir süre görüşen 3 kişi, ailenin Tarsus sınırları içerisinde bulunan ve yaklaşık 10 milyon TL değerindeki 40 taşınmazı yönetmesini istedi. Fidanoğlu'nun bunu kabul etmesinin ardından 3 kişi, geçen hafta içerisinde tekrar derneğe gelip Adıyaman, Adana, Kilis, diğer il ve ilçelerden aldıkları vekâletnameler ve nüfus kayıt örneklerini vererek 730 bin TL tutarındaki para ile ilgili işlem yapmasını istedikten sonra ayrıldı.
Enver Fidanoğlu, evrakı dikkatlice incelediğinde durumdan şüphelendi ve telefonla Ramazanoğulları Ailesi'nin bireylerine ulaştı. Aile bireylerinin "Biz bu kişileri tanımıyoruz" demesi üzerine Fidanoğlu, 3 kişinin dolandırıcı ve evrakın da sahte olduğunu anladı.
Öte yandan Ramazanoğulları Ailesi de savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Bunun üzerine polis, dolandırıcıları yakalamak için Fidanoğlu ile irtibata geçti. Polisin işbirliği teklifini kabul eden Enver Fidanoğlu, dolandırıcıları arayıp, "Ben her şeyi hazırladım. Bankadan parayı çekeceğim, gelin alın. Daha sonra diğer taşınmazların işlemlerini yapacağım" diyerek derneğe çağırdı. Derneğe gelen Mesut Gökhan, Mehmet Akbayır ve Mehmet Şensal Akkaya gözaltına alındı.
Sahte evrak ve dolandırıcılık suçlarından sabıkası olduğu tespit edilen şüpheliler, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
EMLAKÇILARA UYARI
Olayla ilgili dernekte bir basın toplantısı düzenleyen Enver Fidanoğlu, emlakçıların dolandırıcılara karşı çok dikkatli olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
"Tüm meslektaşlarım, gelen özellikle vekâletname gibi kendilerine gelen evrakı iyi şekilde incelesinler. Ben dikkatli şekilde davranmasaydım, söz konusu şahıslar Tarsus'un değişik köylerinde bulunan 40 taşınmazı da satabilirlerdi. Bunun değeri şu an 10 milyon TL civarında. Beni aracı olarak kullanmaya çalışan bu şebekenin cezasını yargı gerektiği şekilde verecektir."

FOTOĞRAFLI