İZNİK (Bursa), () - BURSA'da 6 yıl önce ortadan kaybolan ve oğulları 56 yaşındaki Kenan Öner tarafından öldürülüp, cesetleri evlerinin bahçesine gömüldüğü ortaya çıkan emlak zengini 80 yaşındaki Emine ve 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner çiftinin, kafatası ve kemiklerinin incelendiği İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda, kafalarına ateş edilerek öldürüldükleri ortaya çıkarıldı.
İznik'teki Beyler Mahallesi'nde oturan ve 6 yıl önce kaybolan Emine- Ahmet Refik Öner çiftine ait kemik parçaları, geçen 24 Nisan'da dosyanın yeniden açılması sonucu İstanbul'da gözaltına alınan çocukları Kenan Öner'in günlüklerinin incelenmesi sonucu ortaya çıktı. Çiftin İznik'teki evlerinin bahçesinde üçüncü kez yapılan kazıda, kafatası ve vücudundaki bazı kemik parçaları bulundu.
Kenan Öner çıkartıldığı mahkemece tutuklanırken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde kemiklerin Öner çiftine ait olduğu ortaya çıktı. Emine ve Kenan Öner'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelenen ve iki ayrı torba içersinde önceki gün kızı Zeliha Bedel'e teslim edilen kemikleri, dün İznik Yeşil Camii'nde dün ikindi de kılınan cenaze namazının ardından, ilçe mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine, Öner çiftinin diğer oğlu Kamil Öner, kızı Zerrin Bedel, akrabaları ve arkadaşları ile anne ve babasını öldürdüğü iddia edilen Kenan Öner'in İstanbul'da okuyan oğlu Canberk Öner de katıldı.
Bu arada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin ayrıntıları da ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu’ndaki uzmanların yaptığı inceleme sonucu yaşlı çiftin kafataslarında kurşun deliği bulundu. Çiftin tabancayla öldürüldükten sonra cesetlerinin parçalanarak gömüldüğü belirlendi.
Yaşlı çiftin kızı Zeliha Bedel, bir gün önce Adli Tıp Kurumu'ndan anne ve babasına ait kemikleri teslim aldığında açıklanan gerçekle ikinci kez yıkıldı.
Öte yandan, halen cezaevinde tutuklu bulunan Kenan Öner'in 2005 yılında ortadan kaybolan eşi Canan Öner'i de öldürmüş olabileceği şüphesiyle o dönem kapanan dosyası Bayrampaşa Cumhuriyet Savcılığınca yürütülüyor. Savcılık kayıp şahıs olarak o dönem açtığı dosyayı cinayet şüphesi adı altında yenilediği öğrenildi.
Polis, çiftin yaşadığı Bayrampaşa'daki evinde kayıp eş Canan Öner'i aramıştı. Duvarlarda kan izi arayan kriminal ekip, evin duvarlarında kan izine benzer bir takım bulgular elde etmiş ve bunlar çiftin oğlu Canberk Öner'den alınan DNA örneği ile karşılaştırılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Adli Tıp Kurumu’ndaki DNA incelemesi devam ediyor.

FOTOĞRAFLI