Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da sanıkları arasında bulunduğu uyuşturucu davasında tutuklu 6 sanık için tahliye kararı verildi. Mahkeme dosyanın kapsamını göz önünde bulundurarak, dosyanın hüküm kurulması için incelemeye alınmasını kararlaştırdı. Sonraki duruşmada karar çıkması bekleniyor.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 23 sanıklı davanın duruşmasına tutuklu 6 sanık ve aralarında Emin Arslan'ın da bulunduğu tutuksuz 7 sanık katıldı. Duruşma savcısı Ufuk Ermertcan mütalaasını tekrarladığını belirtti. Mütalaaya karşı savunmaları ve son sözleri sorulan sanıklar tahliye ve beraat talebinde bulundu.
ONURUMUN İADESİNE KARAR VERİLSİN
Son sözü sorulan Emin Arslan beraatine karar verilmesini talep ederek, "Onurumun iadesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Son sözü sorulan diğer sanıklar da beraatlerine karar verilmesini istedi.
6 SANIĞA TAHLİYE
Duruşmaya ara veren mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme, sanıklar Şevket Hidayet, Mehmet Kestane ve Mustafa Kanat'ın haklarında çıkarılan yakalama emirlerinin beklenmesine karar verdi. Tutuklu sanıklar Habib Kanat, Hüseyin Rıza Işık, Mustafa Fehmi Okay, Mehmet Naci Altaç, Hıdır Mehmetx Murat Özdemir ve Mustafa Kulak'ın tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı. Dosyanın kapsamını göz önünde bulunduran mahkeme, dosyanın hüküm kurulması için incelemeye alınmasını kararlaştırarak erteledi.
ARSLAN'IN 10,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonuna ilişkin eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 23 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan 106 sayfalık iddianamede, örgüt lideri olarak belirtilen Habip Kanat hakkında, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 6 yıldan 31 yıla kadar hapis cezası istenirken, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın ise "hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte yardım etmek" ve "uyuşturucu ticaretine yardım etmek" suçlarından 3.5 ila 10.5 yıl hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
(BB)