KAYSERİ’de biraraya gelip basın açıklaması yapan bir grup emekli polis, son aylarda yaşananlar nedeniyle polislerin zor şartlar altında görev yaptığını ve kanunsuzluğa itildiklerini öne sürdü.
Cumhuriyet Meydanı’nda biraya gelen grup adına basın açıklamasını emekli polis Muammer Ekinci, yaptı. Ekinci, meslektaşlarının içinde bulunduğu durumdan dolayı üzüntülü olduklarını belirterek, şunlanı söyledi:
"Daha düne kadar kanunen emirlerini yerine getirmekle yükümlü olan teşkilat mensupları, savcıların, hakimlerin emirlerini yerine getirmemekle kanunsuzluğa itilmiş bulunmaktalar. Emniyet Teşkilatı olarak 28 Şubat sürecinde bile böyle bir zulme şahit olmadık. Sıkıntıları göze alan, gecesini gündüzüne katarak çalışan meslektaşlarımız keyfi uygulamalarla yerlerinden edildi. Hak arama yolları kapatılarak tekrar eski yerlerine dönme ihtimalleri kalmadı. İçinde bulunduğumuz kış şartlarında hiç görülmemiş tayin furyasına maruz kaldılar ve aileleri, çocukları hiç düşünülmeyerek, görev yerleri değiştirildi. Aile bütünlükleri bozuldu ve ailelerin huzuru kalmadı."
Alanında uzman birçok emniyet personelinin pasifize edilerek bir gece yarısı yerlerinden edildiğini belirten Ekinci, şöyle devam etti:
"Bu durum bilgi ve tecrübenin ortadan kaldırılarak ülkemiz ve milletimiz için güvenlik zafiyeti oluşmasına neden olmakta. Bunu vicdanların kaldırması mümkün değil. Buna bağlı olarak yapılan değişikliklerle birlikte toplumda var olan ayrışmanın teşkilat içerisinde de ayrışmayla güvensizlik meydana getirdiğini görmekteyiz. Daha düne kadar teşkilat çalışanları arasındaki birlik beraberlik, yerini adam kayırıcılığına terk etmiş durumda. Ne gidenler memnun gittiği yerden, ne de gelenler memnun geldiği yerden. Bu durum karşısında emekli teşkilat mensupları olarak bu konu bizi hem üzmekte hem de ülkemiz ve milletimiz adına endişelendirmektedir. Bu işlerin, kendini inançlı olarak tanıtan bir siyasi yapı tarafından yapılması ne acıdır. Hak ve hakikat ergeç illaki ortaya çıkacaktır. Ancak, bazı doğrular için çok uzun zaman beklenmeyecektir. Yüce milletimizin bu değişikliklerin sonuçlarını gördüğünü, hak ve hakikati takdir ettiğini biliyoruz, hissediyoruz. Bizler emekli polisler olarak, hem de aziz milletimizin bir parçası olarak umumi hissiyatımızı kamu oyununa açıklıyoruz."

CZ(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)