ADANA'da, motosikletiyle evine giden emekli polis memuru 58 yaşındaki Lokman Özçimenoğlu'nu tabancayla rastgele ateş açarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan marangoz 28 yaşındaki Hasan Küçükoğlu hakkında 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nde, 5 Mayıs 2013'te meydana geldi. İddiaya göre, merkez Çukurova İlçesi'ndeki bir barda geç saatlere kadar alkol alan Hasan Küçükoğlu, arkadaşı A.U.'nun kullandığı otomobille Emek Mahallesi'ndeki evlerine dönerken Mithatpaşa Mahallesi'ne geldiklerinde aracın camından elini çıkartarak ruhsatsız tabancayla rastgele ateş etti. Küçükoğlu'nun kullandığı tabancadan çıkan kurşunlardan biri, motosikletiyle evine giden Lokman Özçimenoğlu'nun sol koltuk altına isabet etti. Özçimenoğlu, olay yerinde hayatını kaybetti.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, önce araca, sonra da sahibi A.U.'ya ulaştı. İfadesi alınan A.U. serbest bırakıldı. Cinayet zanlısı Küçükoğlu da, olaydan tam 6 ay sonra yakalanıp tutuklandı.
Cinayet zanlısı Küçükoğlu, ifadesinde suçlamayı kabul ederek şunları anlattı:
"Olay günü bazı özel nedenlerden dolayı moralim son derece bozuktu. Gün içerisinde alkol almaya başladım. Akşam gittiğim barda da alkol aldım. Ne kadar alkol aldığımı hatırlamıyorum. Saatin kaç olduğunu da hatırlamıyorum. Sadece gecenin ilerleyen saatleri olduğunu tahmin ediyorum. A.U. ile bardan çıktık. Düşman sahibi olduğum için üzerimde tabanca taşıyordum. A.U.'nun aracıyla giderken camdan elimini çıkartarak rastgele ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi de hatırlamıyorum. Yaklaşık 2-2.5 saat gezdik. Sonra evlerimize giderken yolda polisler durdurdu. Polisler bizim geçtiğimiz yolda cinayet olduğunu ve arama yaptıklarını söyledi. Benim üzerimde kimlik de yoktu. Polis kontrolünden sonra evlerimize giderek yattık. Ertesi gün, olayın benden kaynaklı olabileceği kanaatine vardım. A.U.'ya da olayla ilgili bilgi verdikten sonra Mersin'e gittim. Adana'ya dönüp kız arkadaşımın evinde kalırken polis yakaladı."
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede, sanık Küçükoğlu hakkında, 'kasten öldürme, korku kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme, ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından toplam 31 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, katil zanlısının olay gecesi gezdiği otomobil sürücüsü A.U. hakkında ise takipsiz kararı verildiği açıklandı.
Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.