Onur BAYRAM/SİNANPAŞA (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'da emekli muhtar Halil Çağlayan tabancayla intihar etti. Çağlayan'ın, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekliliğinin usulsüz olduğu ve ödenen maaşının faiziyle geri ödenmesi yönünde tebligat gönderilmesi üzerine bunalıma girip intihar ettiği ileri sürüldü.
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Kırka Beldesi'ne bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nin eski muhtarı 50 yaşındaki Halil Çağlayan, 2007 yılında emekli oldu. Çağlayan'a geçen hafta Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gönderilen tebligatta eksik prim yatırdığı gerekçesiyle usulsüz şekilde emekli olduğu, bu nedenle emekliliğinin iptal edildiği bildirildi. Tebligatta ayrıca, şu ana kadar ödenen ve faiziyle 110 bin lirayı bulan maaşların da kuruma geri ödenmesi istendi. Afyonkarahisar'a gelerek Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileriyle görüşen Halil Çağlayan, iddiaya göre olumlu sonuç alamadı.
BEYLİK TABANCASIYLA İNTİHAR ETTİ
Sinanpaşa'ya dönen ve bir haftadır kimseyle konuşmadığı belirtilen Halil Çağlayan, bu sabah muhtar olduğu dönemde aldığı tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdi. Çağlayan'ın cenazesi yapılan otopsi sonrası toprağa verildi. Çağlayan'ın yakınları, Sosyal Güvenlik Kurumu'na tepki gösterdi.
Konuyla ilgili araştırmanın sürdüğünü belirten Afyonkarahisar SGK İl Müdürlüğü yetkilileri ise açıklama yapmadı.

OB(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)