Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MALATYA İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kadavradan karaciğer nakli olduktan sonra yaşamını yitiren emekli Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Mersin'de düzenlenen törenle toprağa verildi. Dünyaca ünlü bilardocu Semih Saygıner de eniştesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.
Orhan Savaş'ın dün gece Mersin'e getirilen cenazesi Devlet Hastanesi Morgu'ndan öğle saatlerinde polis mangası tarafından alınarak Muğdat Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Vali Vekili Turgut Serimer, Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, çok sayıda emekli emniyet müdürü, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı. Orhan Savaş'ın cenaze törenine kayınbiraderi dünyaca ünlü bilardocu Semih Saygıner de katıldı. Eşini kaybetmenin büyük acısını yaşayan Sevgi Savaş ise, kızları Seda ve Eda'yı bir an olsun yanından ayırmayarak, taziyeleri kabul etti.
Orhan Savaş'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra polis mangasınca alınarak bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra sonra götürüldüğü Mezitli Mezarlığı'nda toprağa verildi.
YILLARCA GÖREV YAPTIĞI MERSİN'E YERLEŞMİŞTİ
2001-2006 yılları arasında Malatya Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve 2010'da emekli olup yıllarca şube müdürü olarak görev yaptığı Mersin'e yerleşen Orhan Savaş, karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kontrole gittiğinde uygun organ bulunmuştu. Geçen cuma günü ameliyatla nakil yapılan Savaş, bir gün sonra doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Mİ(BY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)