KONYA'da eroin aldığı gerekçesiyle arkadaşı 21 yaşındaki Barış Özcan'ı bıçaklayarak öldüren 24 yaşındaki Osman Bostancı, saklandığı ailesine ait işyerinin çatısında polis tarafından yakalandı. Bostancı, polise verdiği ilk ifadesinde, "Elimdeki eroini almak istedi. Boğuştuk. Ben de bıçakladım" dedi.
Cinayet, geçen Çarşamba günü saat 21.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Yeni Mahalle Bakraç Sokak'ta kullanılmayan bir evde işlendi. Hırsızlıktan poliste 80 suç kaydı bulunan Osman Bostancı, Kadınhanı İlçesi'nde karıştığı hırsızlık olayı ardından çaldığı eşyaları Konya'da satıp, eroin aldı. Bostancı, aldığı eroini Bakraç Sokak'ta kullanılmayan boş bir evde hırsızlıktan 50 kaydı bulunan arkadaşı Barış Özcan ile içmeye başladı. Özcan, bir süre sonra Osman Bostancı'ya "Sen çok içtin" diyerek elindeki eroini almak isteyince aralarında tartışma çıktı. Barış Özcan, iddiasıyla Osman Bostancı'ya bıçak çekti. Bostancı da bunun üzerine belinden çıkardığı bıçağı Özcan'ın karnına ve bacaklarına defalarca sapladı. Kanlar içinde kalan Özcan, ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bostancı da minibüsüyle kaçtı. Tedavi altına alınan Özcan, geçen cuma günü öldü.
BIÇAKLADI, SONRA GİDİP HIRSIZLIK YAPTI
Polis, Osman Bostancı'nın cinayet gecesi arkadaşları 23 yaşındaki Selçuk B. ve 26 yaşındaki Nuri K. ile birlikte Akşehir İlçesi'ne gittiğini ve burada bir marketten hırsızlık yaptığını saptadı. Minibüsün plakasını belirleyen polis, Bostancı'nın geçen cuma günü kent merkezinde olduğunu belirleyerek peşine düştü. Polisten kaçarken kaza yapan minibüste bulunan Selçuk B., gözaltına alındı, Osman Bostancı ve Nuri K., kaçtı. Cinayet Büro Amirilği ekipleri Osman Bostancı'nın gidebileceği çok sayıda adrese baskın düzenledi. Polis, Bostancı'nın merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ailesine ait bir işyerinde saklandığını belirledi. Cinayet Büro ekipleri, dün akşam saatlerinde yaptıkları baskında Osman Bostancı'yı işyerinin çatısında yakaladı.
"EROİNİ ALMAK İSTEDİ, BIÇAKLADIM"
Gözaltına alınan Osman Bostancı. polise verdiği ilk ifadesinde, Barış Özcan ile birlikte eroin içtiklerini anlatırken, "Bana 'Fazla içtin' diyerek elimdeki eroini almak istedi. Ben de vermeyince boğuştuk. Kavga sırasında yanımda taşıdığım bıçağı karnına ve bacağına sapladım" dedi.
Cinayet sırasında Osman Bostancı'nın yanında olan ve daha sonra birlikte hırsızlık olayına karışan Nuri K. de dün, çocuğunun doğum günün kutlamak için eve geldiği sırada polis tarafından yakalandı. Soruşturma sürüyor.