MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’de iki katlı ev, elektrik sobasından çıkan yangında, kullanılmaz hale gelirken; Sevim-Nuri Akyurt çiftine son anda alevleri farkedip, canlarını kurtardı.
Bodrum’un Ortakent-Yahşi Beldesi, Müskebi Caddesi’ndeki iki katlı eski köy evinde dün saat 23.30'da yangın çıktı. Emekli PTT memuru 79 yaşındaki Nuri Akyurt ile eşi 74 yaşındaki Sevim Akyurt’un, uyumadan önce yaktıkları elektrik sobasından çıktığı belirlenen yangın, halı ve perdelerin tutuşması nedeniyle kısa sürede büyüdü.
Bir ara uyandığında alevleri farkeden Nuri Akyurt, eşiyle birlikte alevlere müdahale etmek istediyse de başarılı olamadı. Akyurt çifti, bu sırada yardıma gelen komşuları tarafından evden çıkartıldı. Alev alev yanan ev, itfaiye ekipleri tarafından su sıkılarak yaklaşık yarım saatlik çaba sonucu söndürüldü.
Tek tesellilerinin canlarına bir şey olmaması olduğunu belirten Nuri Akyurt, “Elektrik sobasını dışarı atmak istedim ancak başarılı olamadım. Eşimle birlikte canımızı zor kurtardık ancak herşemiz yandı” dedi.

YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)