Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, sık sık trafo arızaları nedeniyle kesintilerin yaşanması vatandaşların tepkisine yol açtı. Dün patlayan trafo nedeniyle 2 kişinin yaralanması ve araçların zarar gördüğü Süleymaniye Mahallesi'nde toplanan kalabalık, yolu ulaşıma kapatarak protesto eylemi yaptı.
Hava sıcaklığının 43 derece olduğu kentte sık sık elektrik kesintilerinin yaşanması ve trafoların arızalanıp patlaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Son olarak dün Süleymaniye Mahallesi’nde trafonun patlaması sonucu 2 kişi yaralanırken, park halindeki bir otomobil yandı, çevredeki işyerleri zarar gördü. Trafonun patlaması nedeniyle geceyi karanlıkta geçiren mahalle sakinleri, DEDAŞ'a tepki için öğle saatlerinde bir araya geldi. Dünkü patlamanın meydana geldiği trafonun olduğu bölgede toplanan 100 kişilik kalabalık, yolu ulaşıma kapatarak DEDAŞ aleyhine slogan attı.
Yolun kapatıldığı ihbarı üzerine olay yerine giden polisler zırhlı araçlarla önlem alarak, eylemin sonlandırılması çağrısında bulundu. Zaman zaman güvenlik görevlileri ile tartışan mahalle sakinleri, "Bu kavurucu sıcaklarda elektrikler olmadığı için soğuk suya hasret kaldık. Sürekli yaşadığımız bu sorunu herkes bilmesine rağmen çözüm için kimse parmağını kıpırdatmıyor. Kesintiler yüzünden elektronik eşyalarımız yandı. Artık bu kesintiler trafoların yanı sıra bizi de patlama noktasına getirdi” dedi.
POLİS İKNA ETTİ
Polis ekipleri yaklaşık 1 saat yolu ulaşıma kapatan mahalle sakinlerini, uzun süren görüşmelerin ardından sorunun çözümü için aralarından seçecekleri temsilcileri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile görüştürme sözü vererek ikna etti ve eylemi sonlandırdı. Bunun üzerine toplanan kalabalık alkışlar eşliğinde slogan atarak dağıldı.

FOTOĞRAFLI