KONYA'da 64 yaşındaki Yahya Göğer'in, üstünü fark ettirmeden tükürüp kirlettikten sonra temizlemesi için yardım bahanesiyle parasını aldığı iddia edilen 42 yaşındaki Bilal İpek, polis tarafından yakalandı.
Olay, geçen perşembe günü saat 15.00'de Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Bahçesi'nde meydana geldi. Hastanede yatan bir yakınını ziyarete gelen Yahya Göğer'in arkasından yaklaşan Bilal İpek, iddiaya göre ağzında çiğnediği bisküviyi fark ettirmeden önünde yürüyen Göğer'in elbisesine tükürdü. Bir süre takip ettikten sonra yanına giden İpek, ceketinde pislik olduğunu söyleyerek uyardı. Ardından da temizlemesine yardım etme bahanesiyle hastanenin bahçedeki caminin şadırvanına götürdü. Göğer burada ceketini çıkarıp temizlerken, İpek bu kez pantolununda da pislik olduğunu söyleyerek yeniden uyardı. Bunun üzerine altında eşofman bulunan Göğer, pantolonunun çıkartarak şadırvana astı. Göğer çeşmede ceketini temizlemekle uğraşırken, İpek ise askıda bulunan pantolonun cebindeki 1090 lirayı aldı. Daha sonra da olay yerinden uzaklaştı.
Temizleme işlemini bitirdikten sonra cebindeki paranın çalındığını fark eden Göğer durumu polise bildirdi. Göğer'in fotoğrafından teşhis ettiği yankesicilik ve dolandırıcılık suçundan poliste 44 kaydı bulunan Bilal İpek, olaydan 2 saat sonra kaldığı otelde yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalandığında üzerinde 400 lira para çıkan İpek'in çaldığı parının 500 lirasını banka havalesi ile bir yakınına gönderdiği ve 100 dolar aldığı belirlendi. 5 ayrı ilde yankesicilik ve dolandırıcılık suçundan arandığı belirlenen İpek, polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TY(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)