Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda 1 ton kubar esrar ve 60 bin kök dişi hint keneviri ele geçirildi.
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı istihbarat ekipleri Palu İlçesi'ne bağlı Gökdere ve Kırkbulak Köyleri kırsalında, meşe ağaçları arasında oluşturulan tarlalarda esrar ekildiğini tespit etti. Bölgede yapılan keşif çalışmaları sonucu, esrar tarlalarını tek tek belirleyen jandarma timleri, bugün sabaha doğru saat 03.00 sıralarında operasyon için düğmeye bastı. Geniş alanda ekilmiş olan esrarın ele geçirilmesi için Jandarma Özel Hareket ve komando timlerinden oluşan 360 kişilik ekip, bölgeye gönderildi. Saat 03.00 sıralarında başlatılan operasyonda, dağlık arazideki meşe ağaçları arasında yapılmış esrar tarlarına giren komandolar, tarla sahibi oldukları belirtilen 4 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerin bulunduğu yerde yapılan aramada ise 2 ruhsatsız tabanca ve 1 av tüfeği ele geçirildi.
KENEVİR TARLASINA SULAMA KANALI
Komando birliklerinin araziye girmesinin ardından Jandarma Özel Harekat timleri esrarın ekildiği alanda çevre güvenliğini sağladı. Araziyi inceleyen jandarma narkotik uzmanları, ekilen hint kenevirinin sulanması için 2 kilometre uzaktan boru ile su getirildiğini belirledi. 2 kilometrelik sulama hattını söken jandarma timleri, kullanılan plastik boru ve hortumları da imha etti. Bölgede arama tarama çalışması yapan timler Gökdere ve Kırkbulak Köyleri kırsalında 7 kenevir tarlası buldu. Operasyonda 1 ton kubar esrar ile 15 tona eş değerde bulunan 60 bin dişi hink keneviri ele geçirildiği öğrenildi. Operasyonda ele geçirilen hint kenevirleri arazide yakılarak imha edilirken, gözaltına alınan Y.Ö, S.G, M.B ve Z.Ö adli işlemlerin yapılması için Elazığ'a götürüldü.

FOTOĞRAFLI