RİZE’den, ünlü markaların taklitlerini yaptıkları el yapımı tabancalar ile tüfeği, minibüsün kapısında, 'zula' denilen gizli bölmede saklayıp getirdikleri İzmir’de satmak istedikleri ileri sürülen 3 kişi, polisin operasyonuyla yakalanıp adliyeye sevk edildi.
İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üç aylık istihbari çalışma doğrultusunda, bazı kişilerin el yapımı tabanca ve tüfekleri kente getirip satacağı bilgisini edindi. Harekete geçen ekipler, takibini yaptıkları minibüsü İzmir’e girişte durdurdu. Silah ve mühimmat köpeği 'Mendi’nin de destek verdiği aramada, minibüsün kapısındaki gizli bölmede, ruhsatsız 5 el yapımı tabanca bulundu.
Yanlarındaki eş ve çocuklarıyla aile görünümü veren, minibüste erzak taşıyarak şüphe çekmek istemedikleri anlaşılan M.K., M.C.S. ve A.K. gözaltına alınırken, evlerinde de yine el yapımı 2 tabanca ve 1 tüfek daha bulundu. Yapılan incelemede, ele geçen tabanca ve tüfeğin, ünlü markaların birebir taklidi olduğu belirlendi. Silah kaçakçılığını geçim kaynağı haline getirdikleri öne sürülen üç zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.
AMAÇ MAGANDALIĞI ÖNLEMEK
Emniyet yetkilileri, operasyonun silahlanmanın önüne geçilmesi amacıyla yapıldığını, kentte yılbaşında sokak magandasının açtığı ateş sonucu ölen ilköğretim okulu öğrencisi 11 yaşındaki Arif Dallı gibi başkalarının da hayatını kaybetmemesi için bu yöndeki denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi.