VAN merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de, El Kaide örgütüne yönelik düzenlenen operasyon, Van'da kendilerine Müslümanlar İnisiyatifi diyen bir grup tarafından cuma namazı çıkışında protesto edildi.
14 Ocak'ta El Kaide örgütüne yönelik yapılan operasyonu prosto eden Müslümanlar İnisiyatifi üyeleri, cuma namazı çıkışı Ulu Camii avlusunda basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya katılan yaklaşık 100 kişi, 'Kahrolsun işbirlikçi cemaat' sloganı atıp, ABD Başkanı Barack Obama ve Fetullah Gülen'in bir arada bulunduğu afiş taşıdı.
Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını inisiyatif sözcüsü Bülent Baykara yaptı. Baykara, "Van merkezli yapılan operasyon aslında 17 Aralık darbesinin devamı ve İslam dünyasındaki uyanış sürecini durdurmaya yönelik bir operasyondur. Oluşturulmak istenen algı operasyonunun farkındayız. Dayatılan siyasetlere teslim olmayacağız. Ümmet bilinci ile yürüyüşümüze devam edeceğiz. İHH'yla insani yardımın dayanışması içersinde olacağız. Hiçbir suç unsuruna rastlanmadan beraat edecek olan insanlarımızn kurumlarımızın itibarsızlaştırmasına sessiz kalmayacağız" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olaysız dağıldı.