Süleyman KAYA-Habip ATAM/İSTANBUL, () - İSTANBUL Üniversitesi'nde öğrenci olan 19 yaşındaki Ö.G. ile otobüste tartışan Mehmet E., genç kızı diğer yolcuların gözü önünde kurşunlandı. Genç kıza 3 el ateş eden Mehmet E., olay yerinden kaçarken Ö. G. ambulansla hastaneye kaldırıldı.



Edinilen bilgiye göre, olay saat 16.00 sıralarında Fatih Millet Caddesi üzerindeki Millet Caddesi Durağı'na yaklaşık 100 metre mesafede meydana geldi. İddiaya göre, Göktürk'teki evine gitmek için Kaleiçi otobüs duraklarına gelen İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Özge G., otobüse bindi. Bu sırada kendisini takip eden ve eski sevgilisi olduğu belirtilen Mehmet E. (29) de peşinden aynı otobüse bindi. İkili arasında önce tartışma yaşandı. Mehmet E., yanında taşıdığı silahı çıkararak, Özge G.'ye 6 el ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan üniversite öğrencisi kanlar içerisinde otobüsün içine yığıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Özge G.'yi ambulansla İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Özge G. yoğun bakımda tedavi altına alındı. Mehmet E. ise olayın ardından kayıplara karıştı. Polis olay yerine gelerek otobüsün içerisinde inceleme başlattı. Çevredeki görgü tanıklarını dinleyen polis, otobüsün içinde bulunan güvenlik kamerasını da incelemeye aldı.



3 GÜN ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ



Özge G. ile Mehmet E.'nin birkaç hafta önce ayrıldığı öğrenildi. Özge G.'nin 2 kez Göktürk Polis Merkezi'ne giderek kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle Mehmet E'yi şikayet ettiği ortaya çıktı. Genç kızın en son 3 gün önce polis merkezine başvurduğu belirtildi. Polis, Mehmet E.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Yaralının tedavisi yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ



Özge G.'nin babası Erdoğan G.'nin geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Genç kızın başarılı bir öğrenci olduğu ve bu nedenle ailesinin eğitimine Kanada'da devam etmesi için plan yaptığı belirtildi. Öğrencinin ailesinin hastanede bekleyişi ise sürüyor.

SK (ET) (FOTOĞRAFLI)