EDİRNE’de iki arkadaşıyla birlikte dolaşmaya çıkan ehliyetsiz sürücü 22 yaşındaki Tansu Türe, yolda trafik uygulaması yapan 40 yaşındaki polis memuru Osman Köleoğlu’na çarparak yaraladı. Telaşa kapılarak olay yerinden kaçan ve bir süre sonra aracı terk eden Türe ile 2 arkadaşı polis ekipleri tarafından yaya olarak yakalandı. Hastaneye kaldırılan polis memuru Köleoğlu tedavi altına alındı.

Olay saat 20.30 sıralarında Atatürk Bulvar sanayi sitesi civarında meydana geldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru evli ve 4 çocuk babası 40 yaşındaki Osman Köleoğlu, iki arkadaşıyla birlikte Küçük Sanayi Sitesi çıkışına uygulama noktası oluşturarak araçları kontrol etmeye başladı. Bu sırada önünde araçların durdurulduğunu gören 22 yaşındaki Tansu Türe, ehliyeti olmadığı için telaşa kapılarak 22 DK 831 plakalı otomobille kaçmak istedi. Kaçarken, 'dur' işareti yapan polis memuru Osman Köleoğlu’na çarparak yaralayan Tansu Türe ve otomobilde bulunan arkadaşları 18 yaşındaki İsmet Can Örs ve Erkut Güçlü, sanayi sitesi içerisinde otomobili terk ederek yaya olarak kaçtı.

Mesai arkadaşlarının kazayı polis telsizinden anons etmesinin ardından ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polis memur Osman Köleoğlu tedavi altına alındı.

Polis memuruna çarpıp kaçan araçtaki şüphelileri yakalamak için Edirne Polisi alarma geçti. Sanayi sitesi çevresinde arama yapan polis ekipleri otomobil sürücüsü Türe ve iki arkadaşını yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Türe ehliyeti olmadığı için telaşa kapılarak kaçtığını söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİ

Kaza haberini alan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ile yaralı polis memurunun mesai arkadaşları hastaneye koştu. Polis memurunu ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, polis memurunun trafik kontrolü yaptığı sırada otomobilin çarparak kaçtığını söyledi. Ceylan, “Belli noktalarda kazalar olmaya başlayınca tedbirler almaya başladık. Uygulamalar yapmaya başlamıştık. İki gün önceki kazanın olduğu yerde uygulama yaparken, 'dur' ihtarına uymayan bir araç öndeki araçlarada da çarpmamak için arkadaşımızın üzerine geliyor, ona çarptıktan sonra olay yerini terk ediyor. Şahıslar ve araç yakalandı. Kuvvetle ihtimal şahısın ehliyeti yok ondan kaçmış. Ehiyeti olmayınca yada alkollü olunca böyle şeylerle karşılaşıyoruz biz. Gerekli incelemeleri yapıyoruz” dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.